Groene curry met kip en spinazie én bananensesamijs

Net als Froukje een currylover? Op deze dinsdagavond staat Hugo paraat om de keuken te veroveren met een smaakvolle groene curry samen met zijn zelfgemaakte groene currypasta! En als dessert trakteert hij ons op verrukkelijke én gezonde bananensesamijs.
Het menu bestaat uit vandaag drie onderdelen. We beginnen met het hoofdgerecht: de groene curry met kip en spinazie, daarna lees je de instructies en benodigdheden voor het maken van de groene currypasta mocht je die zelf from scratch willen maken en tot slot vind je onderaan de benodigdheden in bereidingswijze van het heerlijke dessert: bananensesamijs.
Groene curry met kip en spinazie
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 30 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie of neutrale olie
- groene currypasta (zie volgend recept of 1-2 eetlepels kant-en-klaar)
- 200 gr. kipfilet
- Zout en peper
- 2-3 eetlepels vissaus
- 400 ml kokosmelk
- 300 ml kippebouillon
- 200 gr. sugarsnaps of aspergetips
- 50 gr. spinazieblad
- 1 limoen
- 1 rode chilipeper
- 1 bosje koriander
Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm een scheutje olie in de wok en roerbak hierin op vrij laag vuur de currypasta.
Stap 2: Snijd intussen de kip in reepjes, breng op smaak met zout en peper. Voeg toe aan de wok en roerbak 2 minuten. Voeg daarna de vissaus, kokosmelk en bouillon erbij.
Stap 3: Breng aan de kook, voeg de sugarsnaps toe en laat 5 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is en de sugarsnaps beetgaar zijn.
Stap 4: Laat de laatste minuut de spinazie slinken in de curry. Breng op smaak met limoensap.
Stap 5: Schep de curry in diepe borden en garneer met gesneden chilipeper en koriander. Serveer met gekookte rijst.
Groene currypasta
- Bereiding circa 10 minuten
Ingrediënten
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel korianderzaad
- 3 groene chilipepers
- 2 cm laoswortel
- 1 stengel citroengras
- 2-3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 theelepel trassi of gapi (gefermenteerde garnalenpasta)
Extra nodig: vijzel en eventueel een hakmolen
Bereidingswijze
Stap 1: Rooster de specerijen in een droge koekenpan en maal fijn met de vijzel.
Stap 2: Verwijder de (meeste) zaadlijsten uit de chilipepers. Snijd de pepers grof en schil en hak de laos in stukjes.
Stap 3: Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras en hak grof.
Stap 4: Pel en snijd de sjalot en knoflook grof. Rasp de limoenschil. Maal in de hakmolen of met een vijzel de ingrediënten fijn.

Bananensesamijs
- 4 porties
- Bereiding circa 5 minuten + invriezen bananen
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- 2 sesamrepen/koekjes
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- Zout
- 6-8 eetlepels magere kwark
Bereidingswijze
Stap 1: Pel en snijd de bananen in plakjes. Doe in een diepvriesbestendige bak en laat bevriezen in de diepvries.
stap 2: Maal in de keukenmachine de bevroren banaan met de tahin, een snufje zout en kwark.
Stap 3: Breek of hak de sesamreep/koek in stukken.
stap 4: Schep het ijs in kommetjes en bestrooi met sesamkoek.
