Er is er een jarig...

Danny de Munk is weer een jaartje ouder

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Danny de Munk is weer een jaartje ouder
RTL

Musical-ster Danny de Munk is vandaag alweer 48 jaar geworden en dat vieren wij met een korte terugblik op zijn leven.

"André Hazes was altijd mijn grote voorbeeld"

Dat Danny de Munk de onvergetelijke rol van Ciske de Rat vertolkt, is bij iedereen bekend. Zijn tante Truus geeft hem op als hij twaalf jaar is als verrassing voor de audities van de film, niet wetende dat ze daarmee zijn hele leven zou veranderen. De jonge Danny wordt in 1983 gekozen uit duizenden kandidaten en vanaf 1984 draait de film in de bioscopen en wordt het een van de grootste successen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. "Het was heus niet altijd makkelijk, maar toch beschouw ik Ciske als een enorm cadeau in mijn leven", vertelt Danny. Het titel lied van de film Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen wordt een nummer 1-hit in Nederland en de best verkochte single van 1984.

De jonge Danny de Munk als Ciske de Rat© ANP
De jonge Danny de Munk als Ciske de Rat

Na deze nummer 1-hit gaat de kleine De Munk de studio in en neemt diversen albums en singles op. Daarna komt er een grote omslag: Danny krijgt de rol van Marius in de musical Les Misérables in 1991 en vanaf dat moment start er een nieuwe carrière als musicalster. Hierna schittert Danny in diverse hoofdrollen in meer dan twaalf Nederlandse musical producties. 

Danny in Les Misérables© ANP
Danny in Les Misérables

De zanger is niet alleen erg druk op het podium, ook in het privéleven heeft hij zijn handen vol. Zo trouwt hij in 1990 met Jenny waarmee hij twee kinderen deelt: zoontje Davy en dochter Bo. Na 21 jaar huwelijk vertelt Danny dat hij zelden ruzie heeft met zijn vrouw. "Wij hebben echt heel korte ruzies, het is vaak een minuutje werk," vertelt hij in een interview aan NU.nl. Daarnaast is de 48-jarige Danny niet heel geheimzinnig over zijn seksleven. Zo vertelt hij in een interview met Grazia dat hij dol is op seks. Ook zegt hij uitgebreid in een aflevering van het programma Ranking the stars dat hij altijd 'tering' schreeuwt vlak voor zijn hoogtepunt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op dit moment is Danny nog steeds druk bezig. Zo krijgt hij een musical award bij het afscheid van de musical Ciske de Rat, waar hij tot laat Cis de man speelt. “Stage Entertainment wil Danny met deze award bedanken voor zijn prachtige rol als Cis de man. Hij heeft de afgelopen jaar een unieke en ongelooflijke prestatie geleverd. De ster heeft bijna alle 247 voorstellingen gespeeld. Dat deed hij iedere voorstelling opnieuw met hart en ziel. Zonder Danny was deze prachtige, succesvolle productie niet mogelijk geweest en daarom hoort deze award maar op één plek thuis en dat is bij Danny", licht Albert Verlinde, producent en algemeen directeur van Stage Entertainment Nederland, toe.

© ANP
© ANP

In april 2018 werkt de zanger weer mee met de concerten van Holland zingt Hazes in de Ziggodome. Bij de première van de film Ciske de Rat ontmoette Danny André Hazes voor het eerst. Een jaar later, in 1985, werkt Danny mee aan het televisieprogramma Een avondje André, waar hij met de zanger het duet Kom Weer Naar Huis opnam. Nu staat hij opnieuw bij Holland zingt Hazes. "Het wordt voor mij de vierde keer dat ik mag meedoen met Holland zingt Hazes. Dat vind ik een grote eer. Andre was altijd mijn grote voorbeeld", zegt Danny. 

Vandaag zet de jarige een foto van hem van vroeger op Instagram. "Waar blijft de tijd? Hoe ouder hoe gekker", schrijft hij. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Danny de Munk