GROTE AFWEZIGTSTE

Waarom Tamara 'Saskia' Brinkman voorlopig niet in GTST te zien is

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWaarom Tamara 'Saskia' Brinkman voorlopig niet in GTST te zien is
RTL

Julian (Cas Jansen, 46) moet het voorlopig zonder zijn Saskia stellen in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In Meerdijk is duidelijk waarom, maar in de echte wereld kan de afwezigheid van actrice Tamara Brinkman (45) vragen oproepen. Wat speelt er achter de schermen?

"Zoveel zin om op avontuur te gaan"

Na de zomercliffhanger is te zien hoe Demi (Noa Zwan), de dochter van Julian en Saskia, zo ernstig verbrand raakt, dat ze naar het brandwondencentrum moet worden gebracht. Uiteindelijk moet ze zelfs overgeplaatst worden naar Duitsland. Daar is ze nu in herstel en in de maandtrailer is al te horen dat Demi een huidtransplantatie moet ondergaan.

Als bezorgde moeder wijkt Saskia niet van haar dochters zijde. Dit betekent dat Julian de boel in zijn eentje draaiende moet houden in Meerdijk en dus dat kijkers Tamara Brinkman alweer een poosje niet hebben gezien. Het lijkt erop dat het voorlopig zo blijft.

GTST-actrice Tamara Brinkman was bang voor reacties op verkrachtingsscène
Lees ook

GTST-actrice Tamara Brinkman was bang voor reacties op verkrachtingsscène

Ook in de maandtrailer is Saskia in geen velden of wegen te bekennen. Wie Tamara Brinkman op Instagram volgt, weet dat ze momenteel op rondreis is met voormalig GTST-soapie Anouk Maas. De vriendinnen trekken samen met een camper door Europa.

'Zoveel zin om op avontuur te gaan met deze lieve mafkees', pent Tamara onlangs bij kiekjes voor hun vertrek. Voor hoelang, is nog onduidelijk. Maar algemeen bekend is dat de flexwet GTST-acteurs nog weleens dwarsboomt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De flexwet is de cast van GTST welbekend. Meerdere acteurs verdwijnen voor langere tijd uit beeld in Meerdijk, met de flexwet als aangedragen reden. Zo bijvoorbeeld destijds ook actrice Pip Pellens (Wiet van Houten), acteur Guido Spek (Sjoerd Bouwhuis), actrice Inge Schrama (Sjors Langeveld) en acteur Everon Jackson Hooij (Bing Mauricius).

Volgens TVgids.nl gaat het onlangs ook op voor Hassan Slaby en Cas Jansen, al is eerstgenoemde er ook tussenuit geknepen voor Expeditie Robinson en heeft laatstgenoemde moeten revalideren van een heftig fietsongeluk.

Enfin, door de flexwet moeten acteurs die geen vast contract hebben er na twee jaar een half jaar tussenuit. Anders moet de acteur een vast contract krijgen. Maar Tamara legt in De BLVD Podcast vanaf 14:56 uit hoe de vork echt in de steel zit.

GTST is van maandag tot en met donderdag te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. Kijkers lijken het binnenkort ook een periode zonder Shanti (Bertrie Wierenga) te moeten stellen: 

Lees meer over
Tamara BrinkmanGTST