THANK YOU, NEXT

'Probleemkind' Mats vertrekt definitief uit Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram: @rowan.veltman via @gtst'Probleemkind' Mats vertrekt definitief uit Meerdijk
RTL

Slecht nieuws voor Shanti en Rik in 'Goede Tijden, Slechte Tijden': volgende week donderdag vertrekt Mats uit Meerdijk, de jongen die zij in huis hebben genomen. Hiermee komt er een einde aan de rol van Rowan Veltman in de soapserie.

Nog maar een paar maanden geleden zien kijkers hoe Mats voor het eerst zijn opwachting maakt in GTST. Zijn personage maakt sindsdien behoorlijk wat mee. Zo duikt hij in Meerdijk op als dakloze, trekt hij in bij Rik en Shanti, wat overigens niet altijd soepel verloopt, en biedt Nina hem een baan als model aan.

Geadopteerde Rowan Veltman hoopt ook op adoptieverhaallijn in GTST
Lees ook

Geadopteerde Rowan Veltman hoopt ook op adoptieverhaallijn in GTST

Ondanks zijn fratsen verovert hij het (moeder)hart van Shanti en komt zijn carrière als model aardig van de grond. Hij ontvangt zelfs een aanbod om naar Parijs te gaan, een droom die uitkomt voor de voormalige dakloze. Het betekent ook dat Mats definitief vertrekt uit Meerdijk, zo bevestigt RTL aan GTSTCourant.

Eerder laat Rowan in een Q&A op Instagram weten dat hij graag een adoptieverhaallijn in de serie terug zou willen zien. "Ik ben in het echt namelijk ook geadopteerd, dus het zou wel grappig zijn. Want dan zou ik mijn eigen verhaallijn spelen", zegt de acteur. Hij vindt dat de rol van Mats hem sowieso op het lijf geschreven is. "Mats is een minder expressieve versie van hoe ik ben." Het lijkt er nu echter op dat deze verhaallijn er door zijn vertrek nooit komt.

Met het naderende pensioen van Laura Selmhorst (Jette van der Meij) bereiden fans zich ook voor op haar exit. Daar heeft haar soapechtgenoot Henk (Johnny Kraaijkamp jr.) geruststellend nieuws over: 

Goede Tijden, Slechte Tijden is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

Lees meer over
GTST