NARE ERVARING

Anita Witzier over grensoverschrijdend gedrag: 'Zelf ook slachtoffer geweest'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NPO 1/screenshot Sophie & Jeroen Anita Witzier over grensoverschrijdend gedrag: 'Zelf ook slachtoffer geweest'
RTL

Het is momenteel onrustig in Hilversum: Matthijs van Nieuwkerk (63) keert toch niet terug op televisie en NPO-directeur Remco van Leen (56) is per direct op non-actief gezet wegens een grensoverschrijdend gedrag. In 'Sophie & Jeroen' worden de laatste ontwikkelingen op dit gebied vanavond besproken en doet Anita Witzier (62) ook een boekje open over haar eigen ervaringen.

"We zijn niet een heel eind opgeschoten"

Anita is zelf al jarenlang op televisie te zien en weet dan ook als geen ander hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Als Jeroen Pauw haar vraagt of er nu een groot verschil is tussen haar beginjaren bij Veronica en de televisiewereld tegenwoordig, laat ze weten dat dit helaas niet het geval is. "We zijn niet een heel eind opgeschoten. Ik realiseerde me ook pas recentelijk dat ik zelf ook een slachtoffer was."

Angela de Jong snoeihard over Matthijs van Nieuwkerk en RTL: 'Lachwekkend'
Lees ook

Angela de Jong snoeihard over Matthijs van Nieuwkerk en RTL: 'Lachwekkend'

Anita vertelt dat ze destijds een Staatsloterijshow maakt samen met Mark Klein Essink. Hij is verantwoordelijk voor het studiogedeelte en zij voor alles wat op locatie wordt gefilmd. "Ik was destijds zwanger van mijn eerste en moest bevallen. Ik moest drie weken erna alweer terugkomen op mijn plek en toen werd ik ineens volslagen genegeerd."

De presentatrice probeert contact te krijgen met mensen rondom het programma, maar krijgt simpelweg geen gehoor. "Van John de Mol producties tot aan personeelszaken, ik heb overal aan de bel getrokken en niemand heeft mij ooit een antwoord opgegeven. Ik vond het onbegrijpelijk." Anita besluit het destijds er maar bij te laten. "Als je 0 op rekest krijgt dan denk je, het zal wel en weer door. Er zijn destijds veel slachtoffers gevallen. Ik heb het zelf dan wel niet gezien, maar ik was zelf wel één van de slachtoffers."

Lees meer over
Anita Witzier