GEEN DOLLE BOEL

Polonaise zorgt voor blinde paniek in Heel Holland Bakt: 'Hij pleurt in elkaar'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Omroep MAXPolonaise zorgt voor blinde paniek in Heel Holland Bakt: 'Hij pleurt in elkaar'
RTL

Wie had gedacht dat een polonaise ooit voor zoveel paniek en stress zou zorgen als zondagavond in 'Heel Holland Bakt'? De kandidaten kregen de opdracht om het gevulde gebakje van meringue na te maken, maar dat is bij sommigen volledig in de soep gelopen.

"Dit is nou typische een voorbeeld dat je graag in een blindproeverij zou hebben"

Polonaise is een banketgebak van meringue dat bestaat uit meerdere lagen. De lagen die vervolgens op elkaar worden gestapeld, worden daarna vaak gevuld met vers fruit of room. Aan de thuisbakkers van Heel Holland Bakt de taak om een eigen variant op de taart te maken.

Alle kandidaten hebben daar een leuk idee bij, maar niet iedereen kan dat ook echt uitvoeren. Zo storten de taarten van Sandra en Tim helemaal in elkaar omdat hun meringue nog te zacht is. "Oh, echt.. Tim.. kom hier", zegt Susan, voor ze haar medekandidaat een knuffel geeft. Dan ziet ze pas hoe de taart van Tim eraan toe is. "Hij pleurt helemaal in elkaar", zegt hij teleurgesteld.

Pien en Carla maken de tongen los onder Heel Holland Bakt-kijkers
Lees ook

Pien en Carla maken de tongen los onder Heel Holland Bakt-kijkers

Het is dan ook logisch dat Susan en Tim hem behoorlijk zitten te knijpen voor het juryoordeel van Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. "Dit is nou typische een voorbeeld dat je graag in een blindproeverij zou hebben, zodat het alleen maar om de smaak gaat", zegt Janny tegen Tim, voordat ze zijn taart proeft. Dat geldt ook voor Susan. Tot hun grote blijdschap is de tweekoppige jury echter heel content met de smaken die zowel Sandra als Tim in hun taart hebben verwerkt. Dat leidt bij beiden tot grote opluchting.

Degene met de beste taart is Aruna, die ook meesterbakker van de week wordt. En dat zorgt bij haar voor een traantje. De jury is echter het minst onder de indruk van het werk van Sandra. Haar polonaise met peren erin bleef weliswaar staan, maar de smaken waren niet goed genoeg. "Het is oké", reageert ze op haar vertrek. "Ik ben trots dat ik hier heb gestaan."

Heel Holland Bakt zie je iedere zondag rond 20.30 uur bij NPO 1. Aflevering gemist? Terugkijken kan hier.

Lees meer over
Heel Holland Bakt