HOUSTON, WE HAVE A PROBLEM

Producenten Whitney Houston-film aangeklaagd om gebruik muziek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPProducenten Whitney Houston-film aangeklaagd om gebruik muziek
RTL

Sony Music Entertainment heeft de producenten van de biopic 'Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody' uit 2022 aangeklaagd omdat zij niet betaald zouden hebben voor het gebruik van meer dan twintig nummers van de zangeres in de film. Dat meldt 'Billboard' vrijdag.

Volgens rechtbankdocumenten die bij het hof in New York zijn ingediend, zouden de producenten tien dagen voor de release van de film een licentieovereenkomst hebben getekend voor het gebruik van Whitneys muziek. Het ging om hits als I Will Always Love You, I'm Every Woman en de gelijknamige titelsong van de film. Sony zegt tot op heden hiervoor nog geen cent te hebben ontvangen.

In augustus vorig jaar zou een van de producenten, Anthem Films, aan Sony hebben laten weten dat het nog wachtte op geld van een belastingkrediet van de staat Massachusetts. Zodra dat binnen zou zijn, kon de platenmaatschappij betaald worden. Volgens Sony is de betaling er nog niet van gekomen.

Dionne Warwick niet blij met nieuwe film over Whitney Houston
Lees ook

Dionne Warwick niet blij met nieuwe film over Whitney Houston

I Wanna Dance With Somebody kwam uit in december 2022 en vertelt onder meer hoe Whitney Houston al op jonge leeftijd de liefde voor muziek ontdekte. De hoofdrol van de in 2012 overleden zangeres werd vertolkt door Naomi Acki. Andere rollen waren er voor onder anderen Stanley Tucci, Ashton Sanders en Tamara Tunie.

Lees meer over
Whitney Houston