De boot afhouden

De GTSTeruchten zijn waar: Kees Boot vertrekt 'voorlopig' uit Meerdijk

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Jasper SuykDe GTSTeruchten zijn waar: Kees Boot vertrekt 'voorlopig' uit Meerdijk
RTL

'GTST'-kijkers moeten opnieuw (tijdelijk) afscheid nemen van een geliefd personage. Op Videoland is al te zien hoe dokter Luuk (Kees Boot, 54) Meerdijk vaarwel zegt. "Voorlopig", zo zegt hij zelf, dus dat biedt kijkers hoop op een terugkeer. Maar betekent dit binnenkort ook het vertrek van Linda (Babette van Veen, 55)?

Let op: dit artikel bevat spoilers!

"Ik zie wel waar het schip strandt"

Na een aantal sessies relatietherapie komen Linda en Luuk tot het besluit om 'definitief' en 'als vrienden' uit elkaar te gaan. "We hebben echt ontzettend ons best gedaan, maar we bleven elke keer tegen hetzelfde aan lopen. En dat was echt onoverkomelijk", vertellen ze in gesprek met vrienden Ludo en Janine, van wie het huwelijk eveneens in zwaar weer verkeert. 

Om Linda lucht te geven, vertrekt Luuk uit het soapdorp. 'Even een tijdje' en 'voorlopig', zegt hij over het verwachte tijdsbestek dat Meerdijkers het zonder dokter Luuk moeten gaan doen. Hij springt dezelfde dag nog op de boot. "Ik zie wel waar het schip strandt", zegt hij tegen Linda over zijn bestemming. Hij belooft zijn ex-verloofde af en toe 'een teken van leven' te geven.

Nieuw beleid bij GTST: na Merel en Stefano ook Linda en Luuk weg?
Lees ook

Nieuw beleid bij GTST: na Merel en Stefano ook Linda en Luuk weg?

Eerder wilde RTL niet ingaan op het gerucht dat naast Merel en Stefano, die binnenkort terugkeren, ook Luuk én Linda er (tijdelijk) tussenuit knijpen. Dit zou te maken hebben met de rollen van Babette en Kees in de musical 40-45. Ook is er sprake van een nieuw beleid van GTST, om sommige personages tijdelijk uit de serie te schrijven. "Dit gebeurt ten goede van de serie, om andere verhaallijnen meer aandacht te geven. Dat gaat vaker gebeuren."

Voorlopig lijkt Linda de serie echter niet te gaan verlaten. Ze was onlangs namelijk bij de opnames op Curaçao, waarover we Jette van der Meij en Caroline De Bruijn voor vertrek op het vliegveld spraken: 

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

Lees meer over
Kees BootBabette van VeenGTST