Niet Nicks

Nick Schilder geeft nu al voorproefje van concert in december

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPNick Schilder geeft nu al voorproefje van concert in december
RTL

Het duurt nog negen maanden, maar dan geeft Nick Schilder (40) zijn eerste solo-concert in de RTM Stage in Rotterdam Ahoy. De Volendammer geeft alvast een voorproefje van de show, die op 28 december plaatsvindt.

"Mijn geluidsman zei gister nog dat je op weinig plekken op de wereld zulk goed geluid hebt"

Het is niet zomaar dat Nick uitgerekend op 10 april een voorproefje geeft van zijn eerste solo-concert. Het is namelijk precies een jaar geleden dat de zanger in Rotterdam Ahoy stond voor de afscheidsconcerten van Nick & Simon.

Zijn soloshow geeft Nick echter in een andere zaal. 'Het is een splinternieuwe zaal, die qua audio volgens de laatste technologie is ontworpen. Mijn geluidsman zei gister nog dat je op weinig plekken op de wereld zulk goed geluid hebt', schrijft hij bij de video.

Nick Schilder lacht om Engelse verbastering naam: 'Ongemakkelijk'
Lees ook

Nick Schilder lacht om Engelse verbastering naam: 'Ongemakkelijk'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Nick geeft toe dat hij een tikkeltje nerveus is voor deze nieuwe mijlpaal in zijn muzikale carrière. 'Maar gelukkig gaat de kaartverkoop goed. Het is pas over negen maanden, maar de zaal is nu al voor een groot deel gevuld', zegt hij.

Uiteraard gaat Nick zijn eigen nieuwe (Engelstalige) repertoire zingen. En meer nummers die veel voor Nick betekenen passeren de revue, zoals 'She's Always a Woman' van Billy Joel, het lied dat hij zong bij zijn 'Idols'-auditie.

RTL Boulevard sprak eerder al met Nick over zijn eerste solo-concert. Wat hij er toen over te zeggen had, zie je in onderstaande video.

Lees meer over
Nick Schilder