I, Robot

Zendaya blikt terug op iconische robot-outfit: 'Slecht idee'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZendaya blikt terug op iconische robot-outfit: 'Slecht idee'
RTL

Zendaya (27) is een grote modeliefhebber. Op elke rode loper straalt ze in een unieke, toffe of elegante outfit. Zo ook tijdens de wereldpremière van 'Dune: Part Two' in Londen. Voor de gelegenheid trok ze een futuristische outfit aan waar ze toch wel spijt van kreeg, vertelt ze nu.

"Waarom heb ik dit uitgekozen?"

Zendaya verscheen in een vintage ontwerp - de woman of steel - van Thierry Mugler uit 1995. De outfit werd toentertijd gebruikt tijdens een haute couture-modeshow van de ontwerper. Het internet 'brak' toen de actrice met deze outfit de rode loper bestierde. 

Zendaya breekt het internet met futuristische outfit
Lees ook

Zendaya breekt het internet met futuristische outfit

Toen Zendaya de outfit zag, stuurde ze het door naar haar stylist. De actrice wilde het graag dragen en zo geschiedde. Het is een lastige outfit, omdat verschillende lichaamsdelen precies moeten passen om te kunnen bewegen. "Ik trok het aan en het zat als gegoten", vertelt Zendaya over de eerste passessie aan Vogue. "Het voelde voorbestemd." 

In aanloop naar de wereldpremière in Londen twijfelde Zendaya over haar keuze. "Toen de dag dichterbij kwam, dacht ik: dit is een slecht idee. Waarom heb ik dit uitgekozen?" De actrice blijft achter haar keuze staan. "Ik trok het aan, ging ernaartoe en heb het gedaan."

Lees meer over
Zendaya