Not so shatterproof

Nick Schilder open over gevoelens na breuk met Simon Keizer: 'Was helemaal leeg'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLNick Schilder open over gevoelens na breuk met Simon Keizer: 'Was helemaal leeg'
RTL

Nick Schilder (40) blikt in een nieuwe aflevering van 'Rooijakkers over de Vloer' openhartig terug op zijn muzikale breuk met Simon Keizer (40). Hoewel hij het Simon niet kwalijk neemt dat hij een punt achter het duo heeft gezet, geeft de zanger toe dat de afscheidsconcerten hem zwaar vielen.

"Ik heb niet één keer gehuild of mijn zelfbeheersing verloren"

Wanneer Art hem vraagt of Nick boos was door de keuze van Simon, legt de zanger uit dat hier geen sprake van is. "Boosheid is een gevaarlijke term. Ik was niet boos, omdat Simon die beslissing nam." Waar hij echter niet zo blij mee was, was het 'traject' waar hij na dat besluit ineens in moest. "Ik speelde wel de hele film af: dan gaan we nu naar afscheidsconcerten toe werken. En dan moet ik nu een traject in, wat best wel veel tijd en energie van mij gaat vragen, waar ik niet voor heb gekozen." Toch deed hij dit graag voor Simon: "Iedereen moet weleens iets in zijn leven doen voor iemand anders."

Nick bleef verrassend kalm onder de omstandigheden. "Ik heb niet één keer gehuild echt of mijn zelfbeheersing verloren. (...) Het enige wat ik wel had, is dat ik na die afscheidsconcerten helemaal leeg was." Zijn liefde voor muziek heeft hem door deze periode heen gesleept. "Eigenlijk wat ik in de puberteit al deed: als ik iets had wat ik niet kon verwerken in mijn hoofd, dan pakte ik mijn instrument erbij. Dat ben ik nu weer gaan doen." 

Simon Keizer 'geniet intens' van solovoorstelling Nick Schilder
Lees ook

Simon Keizer 'geniet intens' van solovoorstelling Nick Schilder

Ondanks dat Nick en Simon niet langer een duo vormen, wonen ze wel nog dichtbij elkaar in Volendam. Art vraagt zich af of het ongemakkelijk is, wanneer ze elkaar tegen het lijf lopen. "We komen elkaar geregeld tegen. De sfeer is relaxed. Het is overall ook wel een fase dat we ieder onze eigen weg gaan. Dat merk je ook wel. Dus nu is het weer even een fase dat we elkaar even minder spreken."

Toch zal daar gauw weer verandering in komen. "Met de vriendengroep staan er wat dingen gepland. Dan spreken we elkaar weer", legt Nick uit.

De breuk met Simon wil niet zeggen dat Nick niet meer groots durft te dromen als het op zijn muzikale carrière aankomt. Hij hoopt namelijk als solo-artiest in het buitenland door te breken. Zo staat een radiohit in Duitsland op zijn bucketlist. Ook zou hij graag willen optreden in Italië. "Misschien dat ik daar wat kleine festivals kan doen. Dat lijkt me gewoon enorm leuk. Maar verwacht nog geen Super Bowl halftime show." 

Je kunt de aflevering van Rooijakkers over de Vloer terugkijken bij Videoland. Onlangs was Simon in het publiek te vinden bij een solo-show van zijn ex-collega Nick: 

Lees meer over
Nick SchilderSimon KeizerArt RooijakkersRooijakkers over de Vloer