Open kaart

Leontine Ruiters kreeg EMDR-therapie na scheiding Marco Borsato: 'Voelde me slecht en depressief'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Screenshot Open Kaart Leontine Ruiters kreeg EMDR-therapie na scheiding Marco Borsato: 'Voelde me slecht en depressief'
RTL

In een nieuwe 'Open Kaart' van Robbert Rodenburg (26) doet Leontine Ruiters (56) een boekje open over haar leven. In het gesprek vertelt over de pijnlijke scheiding met Marco Borsato (57) en spreekt ze voor het eerst over de heftige depressie die ze opliep toen haar gezin uit elkaar viel.

"Marco is een grote liefde geweest en ik geloof dat er nog een grote liefde op mijn pad komt"

Robbert en Leontine beginnen het gesprek met het onderwerp successen en mislukkingen. Toch spreekt de presentatrice niet gauw van een mislukking, want als iets 'niet gelukt is, wil dat niet zeggen dat het verkeerd is gegaan'. Sterker nog, volgens Leontine leer je van dat soort gevallen. Ze neemt haar huwelijk als voorbeeld. "Ik zou kunnen zeggen: mijn huwelijk is niet gelukt. Maar eigenlijk is het wel gelukt, voor een hele lange tijd."

In 2020 scheidde Leontine van Marco. De twee waren bijna 22 jaar met elkaar getrouwd en hebben samen drie kinderen: zoon Luca, zoon Senna en dochter Jada. Meteen na de scheiding ging het nog best goed met haar. Maar na drie maanden daten met iemand anders, wat nergens op uitliep, ontdekte ze toch dat ze nog heel wat verdriet te verwerken had. "Ik kreeg een behoorlijke klap in het verdriet en verwerken. Ik heb me de eerste 2 jaar na scheiding fijn gevoeld en stond achter mijn keuze. Dat doe ik nog. Alleen het echte verwerken en het echte besef dat je geen gezin meer bent, dat dat nooit meer terugkomt, dat hakte er gewoon heel erg in. Dat ging gepaard met de overgang en ik heb me heel slecht en depressief gevoeld."

Leontine Borsato trots op muziek dochter Jada: 'Zit in je bloed'
Lees ook

Leontine Borsato trots op muziek dochter Jada: 'Zit in je bloed'

Tijdens deze moeilijke periode was Leontine allesbehalve zichzelf. "Ik schrok ook van mezelf als ik in de spiegel keek. Want het was een lege huls. Geen sprankeling in mijn ogen. Dat je jezelf zo niet kent is heel gek en ik vond het lastig voor mijn kinderen dat ze het zo zagen."

Uiteindelijk besloot Leontine om aan de bel te trekken. "Ik ben naar de huisarts gegaan en ik ben er hulp voor gaan zoeken. Ik heb EMDR gedaan, ik ben aan de hormonen gegaan, ik ben aan de medicijnen gegaan. En uiteindelijk heb ik het gezien als een kans om aan mezelf te gaan werken."

Inmiddels gaat Leontine als gelukkige vrijgezel door het leven en staat het daten even op een laag pitje. "Het is vrij rustig en dat geeft helemaal niet. Wat dat betreft geloof ik in het lot. Ik denk dat je er klaar voor moet zijn als mister right voorbij komt." 

Ook gelooft Leontine in meerdere liefdes: "Marco is een grote liefde geweest en ik geloof dat er nog een grote liefde op mijn pad komt."

De hele aflevering bekijk je hieronder:

Lees meer over
Leontine BorsatoMarco BorsatoRobbert Rodenburg