Geld als water

Kijkers niet te spreken over aankoop dure lingerie in Steenrijk, Straatarm

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6Kijkers niet te spreken over aankoop dure lingerie in Steenrijk, Straatarm
RTL

In een nieuwe aflevering van 'Steenrijk, Straatarm' ruilen twee gezinnen met uiteenlopende uitgavenpatronen van elkaars leven. Donderdagavond was het de beurt aan het Arnhemse duo Jordy en Senna, die het financieel goed voor elkaar hebben. Zij wisselen met alleenstaande moeder Maria en haar twee zoons. Voor Maria gaat er een wereld open als zij tijdens de ruilweek kan kopen wat ze wil. De kijkers thuis hebben echter een mening over waar ze dat geld besluit aan uit te geven.

Jordy en Senna hebben een bedrijf in de verduurzaming. Ze plaatsen onder andere zonnepanelen en dakisolaties. Daarnaast is het duo ook actief als dj en draaien ze in het weekend op verschillende feestjes. Ze wonen samen in een moderne villa met een luxe inrichting. Ook gaan ze graag op vakantie naar Marbella, waarbij ze vooral niet kijken naar de prijskaartjes. "Dan schrik je, want het is erg duur", aldus Jordy. Het stel heeft per week 2000 euro te besteden.

Kijkers 'in shock' vanwege rommelig huis in Steenrijk, Straatarm
Lees ook

Kijkers 'in shock' vanwege rommelig huis in Steenrijk, Straatarm

Voor Maria en haar twee kinderen is 2000 euro per week ondenkbaar. Maria zit in de bijstand en moet van haar bewindvoerder rondkomen van 60 euro per week. Haar leven veranderde drastisch toen het bedrijf van haar man failliet ging. De compagnon van haar man bleek de boel in het bedrijf flink belazerd te hebben, waarna er een schuld van 50.000 euro achterbleef. 

Helaas overleefde de relatie van Maria de ellende niet en raakte ze ook nog eens haar huis kwijt. Werken is voor haar niet meer mogelijk, omdat ze last heeft van een ernstige nekhernia. Door dit alles is ze in de bijstand beland en woont ze in een klein huis vol gebreken.  

Maria kan niet geloven dat ze ineens 2000 euro te besteden heeft. Ze besluit dan ook om meteen te gaan leven naar deze luxe. 's Ochtends bestelt ze samen met haar zoon Rafael een ontbijt, iets wat ze thuis nooit kunnen doen. Daarna is het tijd om te shoppen, want vooral Rafael heeft hoognodig nieuwe schoenen nodig. Op de prijs letten is niet nodig, dus Rafael wil graag twee paar aanschaffen. "Als jij ze past, doe maar dan. Nu kan het", reageert Maria. 

Ook Maria kan zichzelf iets moois cadeau doen. Ze heeft een lingeriesetje zien hangen die ze graag wil passen. "Het doet me heel goed vanbinnen om dit aan te hebben", zegt ze. Hoewel niet iedereen het setje gaat zien, weet Maria dat ze iets prachtigs draagt. "Ik was de koning te rijk voor de spiegel en ik showde het even goed." Het is een duur grapje, want het lingeriesetje kost maar liefst 400 euro. Het doet Maria wel wat als ze bedenkt zo'n dure aankoop in haar handen te hebben. 

Op X regent het reacties van mensen die niet begrijpen waarom de moeder uit het arme gezin ervoor kiest om zulke dure lingerie aan te schaffen. Zo valt te lezen: '€400? Daar koop ik de hele onderbroeken afdeling van de Hema voor op.' Een andere volger schrijft: 'Zelf blij voor €400 lingerie kopen, maar bij haar zoon 'nou vooruit' als hij voor €250 schoenen wil.' De kijkers vinden het moeilijk te vatten waarom iemand juist dit koopt als ze eindelijk wat te besteden heeft. Iemand vraagt zich zelfs af of dit geen idee van de productie is geweest.

Steenrijk, Straatarm zie je elke woensdag bij SBS6 of kijk je hier terug.

Lees meer over
Steenrijk, Straatarm