Zenuwachtig

Céline Dion vreesde voor spasme-aanval tijdens Grammy's

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Céline Dion vreesde voor spasme-aanval tijdens Grammy's
RTL

Céline Dion (56) was ontzettend zenuwachtig tijdens de uitreiking van de Grammy's in februari. Ze vond het een eer Taylor Swift (34) de prijs te mogen uitreiken, maar was bang voor een spasme-aanval op het podium. "Ik wilde me niet wiebelig voelen", vertelt Celine. "Krijg ik een schok als ik het publiek zie? Ik wilde niet dat er iets ergs zou gebeuren."

"Toen ik die liefde voelde, twijfelde ik er niet aan dat dit is wat ik mis en wat ik wil"

In augustus 2022 kreeg de zangeres de diagnose van het stiff-personsyndroom, een neurologische aandoening die spasmes en schokken kan veroorzaken als ze overweldigd wordt. Daarom begeleidde haar zoon René-Charles haar naar het podium. "Ik was zo trots op mijn zoon die me elke twee minuten vroeg voordat ik op het podium stond: 'Mam, gaat het?' Ik zei: 'Het gaat goed, het gaat echt goed'", aldus de zangeres.

Toen ze het podium opkwam, verwelkomde het publiek Celine met een overweldigend applaus. "Toen ik die liefde voelde, twijfelde ik er niet aan dat dit is wat ik mis en wat ik wil. Om te zien dat ik er nog steeds ben en dat de mensen me toestonden er te zijn. Ik heb van elk moment genoten," zegt Dion.

Céline Dion werkt aan nieuwe show in Las Vegas: 'Ik ben terug'
Lees ook

Céline Dion werkt aan nieuwe show in Las Vegas: 'Ik ben terug'

Dion volgt een rigoureus behandelplan met als doel weer te kunnen optreden. Op 25 juni komt de documentaire I Am: Céline Dion uit, die haar gezondheid en revalidatie belicht.

Lees meer over
Céline Dion