It all falls down

Diddy geeft eresleutel van New York terug na nadrukkelijk verzoek

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Diddy geeft eresleutel van New York terug na nadrukkelijk verzoek
RTL

Diddy (54) heeft zijn eresleutel van de stad New York teruggegeven. Dat deed de rapper nadat burgemeester Eric Adams (63) daar in een brief om had gevraagd. Het verzoek van de burgemeester kwam nadat onlangs beelden waren opgedoken waarop te zien is hoe Diddy zijn ex-vriendin mishandelt.

Sean Combs, zoals de rapper eigenlijk heet, had de sleutel in september 2023 gekregen tijdens een ceremonie op Times Square. De ceremonie viel samen met het verschijnen van zijn album Love Album: Off the Grid.

Burgemeester Adams schreef in zijn brief dat hij 'zeer verontrust' was door de beelden van de mishandeling. Het comité dat verantwoordelijk is voor de eresleutels had aanbevolen om Diddy zijn sleutel te laten inleveren. Adams ging mee in dat advies. Volgens Amerikaanse media heeft Diddy de eresleutel al op 10 juni ingeleverd.

Eredoctoraat Sean Diddy Combs ingetrokken door video van mishandeling
Lees ook

Eredoctoraat Sean Diddy Combs ingetrokken door video van mishandeling

De rapper en producent geldt als een grootheid in de Amerikaanse hiphopwereld, maar de afgelopen tijd ligt hij veel onder vuur na meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik. Eerder raakte Diddy ook al een eredoctoraat kwijt naar aanleiding van de video van de mishandeling van zijn ex-vriendin Cassie.

Lees meer over
DiddySean 'Diddy' Combs