Niet zo Rosekleurig

Amy Rose zat tijdens eerste trimester tegen depressie aan: 'Liefdesbubbel kapot geprikt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @amyrosedebruijnAmy Rose zat tijdens eerste trimester tegen depressie aan: 'Liefdesbubbel kapot geprikt'
RTL

Amy Rose (21) leerde in 'Winter Vol Liefde' haar vriend Saul (29) kennen. Amy verhuisd naar Zwitserland, waar Saul woont en de twee verwachten samen hun eerste kindje. In een interview met 'Kek Mama' vertelt Amy over de lastige eerste weken die ze tijdens haar zwangerschap heeft beleefd.

"Ik ben vroeger gepest en dat kwam allemaal weer boven, ook door die nare reacties"

Amy is momenteel 32 weken zwanger en het gaat 'ontzettend goed'. "Het is bizar hoe snel de weken voorbij zijn gevlogen; ineens zit ik al bij de laatste loodjes." Ondanks dat het nu goed gaat met de aanstaande moeder, waren de eerste weken voor haar erg zwaar. Haar zwangerschap werd namelijk op de derde week al uitgelekt. "Op Instagram was ik een paar babywinkels gaan volgen en zo legde een juicekanaal de link. Ik wist niet eens dat je dat kon zien", vertelt ze in het interview.

Op dat moment hadden Amy en Saul het nog niet eens met al hun familie gedeeld. "Opeens stond overal dat we een kindje kregen, terwijl ik het mijn schoonvader en broertje nog niet eens had verteld." De zwangerschap was nog zo pril dat Amy en Saul nog geen echo hadden gehad en daardoor niet eens wisten of het hartje klopte. "We wilden genieten van onze eigen liefdesbubbel, maar die werd kapot geprikt."

Amy Rose zet jarige Saul in het zonnetje: 'Je wordt de beste papa ooit'
Lees ook

Amy Rose zet jarige Saul in het zonnetje: 'Je wordt de beste papa ooit'

Inmiddels kan Amy goed praten over dit voorval, maar ze vertelt dat ze in het eerste trimester wel tegen een depressie aanzat. "Ik ben vroeger gepest en dat kwam allemaal weer boven, ook door die nare reacties." Gelukkig is ze door haar omgeving, en met name haar vrienden, familie en Saul, weer uit het dal geklommen. Ze kan weer genieten van haar zwangerschap. "Maar het begin was lastig en heeft wel een stempel gedrukt op het eerste trimester."

Amy heeft geleerd om alle negatieve reacties te negeren. Zo kreeg ze na haar eigen zwangerschapsbekendmaking behoorlijk wat brutale en persoonlijke vragen. "Mijn buik zou bizar groot zijn, zat er geen tweeling in?" Gelukkig heeft Amy tegenwoordig veel 'lieve' volgers die het voor haar opnemen. "Bij een negatieve comment gaan zij er voor mij als een hyena op af. Dat is dan weer de andere, positieve, kant."

Amy hoopt haar kind op te voeden, zoals haar moeder dat ook deed. "Ik heb zoveel bewondering voor haar en hoe positief en krachtig ze in het leven staat." Amy's moeder betekent veel voor haar en ze hoopt dan ook dat ze eenzelfde soort band krijgt met haar dochter. "Ik ben pas 21, dus we kunnen lekker samen uit als ze 16 is. Daar kijk ik nu al naar uit."

Hoe de kleine straks gaat heten, is nog niet helemaal zeker. Momenteel hebben de aanstaande ouders een Joods-Italiaanse naam in gedachten, omdat Sauls familie van Joodse afkomst is én omdat ze ervan dromen ooit naar Italië te verhuizen. "Maar goed, als we in de komende twee maanden een nóg mooiere voorbij zien komen, dan kan dat."