Retteketet naar Beter Bed!

Waar doet 'ie het van? Zo komt miljonair Albert uit B&B Vol Liefde aan zijn vermogen

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© RTLWaar doet 'ie het van? Zo komt miljonair Albert uit B&B Vol Liefde aan zijn vermogen
RTL

Het is kijkers van 'B&B Vol Liefde' vast niet ontgaan dat Albert er in Spanje warmpjes bij zit, en dat komt niet door de temperatuur buiten. Hij is de eigenaar van een gigantisch kasteel met maar liefst 57 kamers en bijna honderd man personeel. Wat deed hij voordat hij een hotel runde? En hoe heeft Albert het prachtige hotel kunnen bekostigen? Dat heeft alles te maken met zijn 'Quote 500'-familie.

De familie van Albert heeft zo goed geboerd, dat Albert daar volgens zakenblad Quote de vruchten van heeft geplukt. Zijn broers Rob, Mark en Pieter Diks zijn de oprichters van beddenspecialist Beter Bed. Later stapte Albert in met een klein aandelenpakket. De matrassengigant ging halverwege de jaren negentig de beurs op en werd vijf jaar later verkocht.

De broers richtten een nieuwe beddenzaak oprichtten, Swiss Sense, terwijl Albert koos om naar Spanje te verkassen en daar zijn vermogen te investeren. Hij kocht samen met zijn vrouw in 1999 Castell d’Empordà en liet dit ombouwen tot een romantisch viersterrenhotel. Het gezamenlijke vermogen van zijn broers wordt in 2023 door Quote op 220 miljoen euro geschat. Het geschatte vermogen van Albert is onbekend. 

Wie is Albert uit B&B Vol Liefde 2024?
Lees ook

Wie is Albert uit B&B Vol Liefde 2024?

Dat Albert goede zaken doet in Catalonië, blijkt. Het liefdeskasteel is meer dan eens het achtergronddecor geweest van BN'er-huwelijken. Zo beloofden Bas Smit en Nicolette van Dam er elkaar eeuwige trouw. Ook ex-voetballer en ondernemer Demy de Zeeuw gaf hier het jawoord aan zijn grote liefde Danielle. 

Niet alleen Albert, maar ook Robert Jan blijkt een flink vermogen te hebben: 

Lees meer over
B&B Vol liefde