Meerdere aanklachten

Voormalig BBC-nieuwslezer Huw Edwards aangeklaagd voor 'onfatsoenlijke' foto's van kinderen

Door ANP··Aangepast:
© ANPVoormalig BBC-nieuwslezer Huw Edwards aangeklaagd voor 'onfatsoenlijke' foto's van kinderen
RTL

De voormalige Britse BBC-nieuwspresentator Huw Edwards (62) is aangeklaagd voor het maken van 'onfatsoenlijke' foto's van kinderen. Dat heeft de Britse politie maandag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Het gaat om drie aanklachten.

De foto's werden aangetroffen op de telefoon van Edwards. "De overtredingen, die plaats zouden hebben gevonden tussen december 2020 en april 2022, hebben betrekking op beelden die zijn gedeeld via een WhatsApp-chat", aldus een woordvoerder van de politie in Londen.

Ondanks schandaal zag BBC-nieuwslezer Huw Edwards zijn salaris stijgen
Lees ook

Ondanks schandaal zag BBC-nieuwslezer Huw Edwards zijn salaris stijgen

De politie arresteerde Huw op 8 november 2023. Op 26 juni klaagde men hem aan. De presentator kwam op borgtocht vrij en moet woensdag voor het Londense Westminster Magistrates' Court verschijnen.

Huw was lange tijd een van de bekendste gezichten op de Britse televisie. Zo kondigde hij onder meer de dood van koningin Elizabeth aan. De BBC stelde HUw in juli vorig jaar op non-actief, nadat meerdere jongeren hem hadden beschuldigd van seksueel wangedrag. Hij nam in april ontslag bij de omroep op 'medisch advies'.

Lees meer over
BBC