Thijzige sfeer

Ammarie voelt zich respectloos behandeld door Thijz op laatste dag in B&B Vol Liefde: 'Zoek het maar uit'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLAmmarie voelt zich respectloos behandeld door Thijz op laatste dag in B&B Vol Liefde: 'Zoek het maar uit'
RTL

De dag van het vertrek van Ammarie in 'B&B Vol Liefde' is aangebroken. De weergoden voelen met haar mee, want het regent onophoudelijk. Ze is door campingeigenaar Thijz aan de kant geschoven en de manier waarop dat gebeurt, doet haar veel pijn.

"Het voelt een beetje cru om zo weg te gaan"

"Het is lullig", zegt Thijz over Ammaries vertrek. "En omdat dit soort situaties lullig zijn, denk ik dat je dit niet al te lang moet uitrekken, omdat dat voor alle partijen vervelend is." Thijz heeft ervoor gekozen om Ammarie te laten gaan, omdat hij graag de andere vrouwen die nog moeten komen wil leren kennen zonder dat hij zijn aandacht moet verdelen. 

Voor Ammarie kwam die mededeling als een klap in haar gezicht. "Het was goed en het was gezellig en toen hield het op", vertelt ze tijdens het inpakken van haar camper. Ze heeft het gevoel dat Thijz respectloos met haar omgaat. "Hij heeft een deur dichtgedaan en ik krijg het gevoel van: zoek het maar uit, maar zorg dat je zo snel mogelijk weg bent." Toch heeft Ammarie de behoefte aan nog een gesprek met de campingeigenaar. 

Thijz onder vuur na wegsturen Ammarie in B&B Vol Liefde: 'Wolf in schaapskleren'
Lees ook

Thijz onder vuur na wegsturen Ammarie in B&B Vol Liefde: 'Wolf in schaapskleren'

Ze trekt de stoute regenlaarzen aan en wil Thijz een plant aanbieden om het gesprek te beginnen, maar hij kijkt niet op of om als ze voor zijn deur staat. "Ik praat tegen je schouders en je rug en dat voelt toch gewoon niet leuk", zegt ze hem. "Ik wil je aankijken." Als Thijz zich omdraait, doet ze haar zegje. "Hoe het ook zij, ik gun het je van harte." 

Thijz heeft helemaal geen behoefte aan een gesprek. "Ik heb wat overleg gevoerd met mezelf en ik dacht dat het wijsheid was om niet in eindeloze gesprekken te verlanden, zodat de haven helemaal dichtslibt en dus nooit meer wegkomt met je schip." 

Voor Ammarie kan vertrekken, heeft ze wel hulp nodig met het afbreken van haar kampeerplaats. "Wil jij me zo wel helpen met de luifel? Dan kunnen we in ieder geval zeggen dat het doek gevallen is", grapt ze nog. 

Dan is het tijd voor het laatste ochtendmaal waar Ammarie nog één keer haar ei kwijt kan. "Het voelt een beetje cru om zo weg te gaan", spreekt ze uit. "Het begon heel gezellig en ik voelde: we hebben een fijne klik. Maar toen voelde ik: paf, en ging je deur dicht." Thijz geeft aan dat hij dat goed heeft uitgelegd, maar daar kan Ammarie hem niet in vinden. Dus vraagt ze nog een keer om duidelijkheid: "Absoluut geen romance?" Thijz is duidelijk. "Nee, er ontstaat geen romance." Ze is blij dat ze het gesprek is aangegaan, maar voor Thijz had het niet meer gehoeven. 

Ammarie maakt plaats en zo kan Thijz zich voorbereiden op een nieuwe liefdeskandidaat of 'op je aanstaande ex', sneert Ammarie. "Of aanstaande aanstaande." Ondanks de afwijzing, wenst Ammarie hem veel geluk. "Wat ik voor Thijz hoop is dat hij gewoon iemand vindt die stevig is en waar hij die klik mee voelt." 

Ze nemen afscheid met een knuffel en een kus. "Ik ben oké met alles", geeft Ammarie aan. "Het was een ontzettend mooi avontuur." Haar liefdeszoektocht eindigt wel heel anders dan dat van haar broer Paul, die vorig seizoen wél de eindstreep haalde met zijn Debbie. 

(Tekst gaat verder onder de video.)

Terwijl Ammarie met haar camper wegscheurt, is een nieuwe vrouw alweer onderweg naar Thijz in de vorm van de 63-jarige Mariël. Ze heeft zin in het avontuur met Thijz. Hij is blij met haar komst en verwelkomt haar met open armen. "Leuk om je in het echt te zien", zegt hij. Mariël zorgt meteen voor creatieve inspiratie; ze zit binnen luttele momenten model voor een nieuw kunstwerk van de campingeigenaar. Op deze manier kan hij de nieuwe liefdeskandidaat van top tot teen observeren. "Ik vind het leuk dat je ongegeneerd een heel lichaam gaat bekijken. Dus je kijkt naar benen, borsten, billen, armen, nek en weet ik veel allemaal. (...) Daar moet je ongegeneerd naar kijken, waardoor je iemand wel ziet." 

Of Mariël wél het hart van Thijz weet te ontdooien, moet natuurlijk nog blijken. Je ziet B&B Vol Liefde elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4. Bij Videoland kijk je het datingprogramma terug én vooruit.

Lees meer over
B&B Vol liefde