Vlees noch vis

Marcel verprutst romantische date in B&B Vol Liefde: 'Hij weet niks van me'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLMarcel verprutst romantische date in B&B Vol Liefde: 'Hij weet niks van me'
RTL

Mirjam heeft sinds het begin van het 'B&B Vol Liefde'-avontuur Marcel over de vloer in Zuid-Afrika. Hoewel het fijn gezelschap is, mist ze iets. Hij stelt haar namelijk helemaal geen vragen en praat voornamelijk over zichzelf én zijn grote passie vissen. En dat onderwerp hangt Mirjam inmiddels de keel uit.

"Die sushi is voor mijn dushi"

Mirjam heeft tijdens haar werk zin om Marcel weer te zien. Ze hoopt dat ze nieuwe onderwerpen kunnen aansnijden. Tot nu toe heeft Marcel een oceaan aan informatie gegeven over zijn favoriete onderwerp: vissen. "Hij weet niks van me", klaagt Mirjam, die niets liever wil dan dat haar logé interesse in haar toont. 

In het geheim bereidt Marcel een romantische date voor. "Ik dacht: misschien wel leuk om een verrassing te doen voor Mirjam en een leuke, romantische setting te maken om mij van m'n romantische en culinaire kant te laten zien", verklaart hij. 

Voor zijn date kan hij wel wat hulp gebruiken van Thapsie, één van Mirjams werknemers. Naast dat ze hem helpt met koken, heeft ze dé tip om Mirjams hart te veroveren. "Iedereen vindt je aardig, maar je praat vooral over jezelf", onthult ze. "Als je met Mirjam bent, verander dan eens van onderwerp. Toon een beetje interesse, zodat je haar beter kunt leren kennen." 

Jacco doodsbang voor leeuwen, Mirjam knapt af in B&B Vol Liefde
Lees ook

Jacco doodsbang voor leeuwen, Mirjam knapt af in B&B Vol Liefde

Je zou denken dat er met zo'n goede tip weinig fout kan gaan, maar Marcel slaat de hulp in de wind. "Thapsie geeft me dat advies, luister meer naar Mirjam, praat niet te veel over jezelf. Die ervaring deel ik niet met haar. Zo was dat zeker niet. Ik denk dat het zeker fifty-fifty is van beide kanten over gespreksstoffen."

Thapsie brengt Mirjam met een smoesje naar de date. "Wat is dit, joh?" zegt ze als ze ziet dat Marcel een date heeft voorbereid. "Wat leuk." Romantisch als Marcel is, gaat hij op één knie voor haar. "Ik wilde je vragen of je met mij sushi wil eten?" Daarbij opent hij een doosje met een sushistukje erin alsof hij een aanzoek doet. "Dat wil ik hoor", lacht Mirjam. 

Hoewel Mirjam de verrassing heel leuk vindt, loopt het gesprek niet zoals ze wil. "Het begint leuk, maar ik merk meteen al dat het heel lang over de sushi gaat." Ze vraagt aan Marcel of hij meer hobby's heeft dan koken. Daarop antwoordt hij dat hij schildert, iets wat Mirjam ook graag doet. "Ik denk dat als het moment was gekomen dat Marcel had gezegd: 'En jij dan?', dan had ik alles verteld en was het heel leuk geworden. Maar Marcel deed dat niet." Niet veel later gaat het weer over vissen.

Mirjam vindt het jammer. "Op het moment dat je alleen over jezelf praat, is het niet heel romantisch. (...) Dan wordt het een beetje saai." En dan is er ook nog eens een nieuwe kaper op de kust. Muzikant Rick is onderweg om Mirjams hart wél te veroveren. Hij verstoort de date zonder pardon. "Je komt op tijd om nog een beetje mee te peuzelen", zegt Mirjam als ze hem heeft verwelkomd. 

Al snel prikt Rick een vorkje mee. "Opeens gaat hij met zijn handen in die sushi. Ik denk: joh, blijf er lekker van af man. Die sushi is voor mijn dushi." Tot grote verbazing van Mirjam steekt Marcel een vragenvuur af om zijn concurrent beter te leren kennen. "Ik zit dus echt met verbazing in m'n stoel", vertelt Mirjam achteraf. "Zo van: dus Marcel vraagt wel heel veel dingen? Alleen niet aan mij." 

Weet Marcel het tij nog te keren? Je ziet het van maandag tot en met donderdag in B&B Vol Liefde. Bekijk de afleveringen terug en vooruit bij Videoland. 

Lees meer over
B&B Vol liefde