Lange tijden

Katja Schuurman keert na 25 jaar terug in GTST als Jessica Harmsen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKatja Schuurman keert na 25 jaar terug in GTST als Jessica Harmsen
RTL

Katja Schuurman (49) keert terug in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Na 25 jaar kruipt ze weer in de huid van haar personage Jessica Harmsen.

Katja verscheen in 1994 voor het eerst in de populaire soap. Ze speelde toen nog een gastrol, maar omdat haar personage zo populair was, kreeg ze een paar maanden later een vaste rol. In 1999 nam Katja afscheid van Goede Tijden, Slechte Tijden en vertrok ze in de serie samen met haar grote liefde Julian Verduyn (Cas Jansen) op de motor naar het buitenland.

Julian keerde in 2019 al terug in Meerdijk. Wat we in ieder geval weten is dat de liefde tussen hem en Jessica is bekoeld. Hoe het verder is gegaan met Jessica, is voor de kijkers altijd onbekend gebleven. Daar komt nu ongetwijfeld verandering in.

Jessica Harmsen en Julian Verduyn in GTST© ANP
Jessica Harmsen en Julian Verduyn in GTST

Wat Jessica na al die jaren precies komt doen in Meerdijk, is onbekend. Maar het is in ieder geval zeer aannemelijk dat het iets te maken heeft met haar ex Julian. Volgens Katja gaat het om een tijdelijke terugkeer.

De makers van het programma hebben het al jaren over een mogelijke terugkeer van Katja. In GTST De Podcast vertelde hoofdschrijver Susan Stam in 2021 dat er elk jaar weer wordt besproken of het personage Jessica Harmsen terug moet keren in Nederlands langslopende soap. Nu is het dus eindelijk zover. 

In deze video vertelt Katja meer over haar comeback:

Lees meer over
Katja SchuurmanGTST