Wapens aangetroffen tijdens huiszoeking

Openbaar aanklager wil geen borgsom voor Diddy om vluchtgevaar

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
Openbaar aanklager wil geen borgsom voor Diddy om vluchtgevaar
RTL

De openbaar aanklager in de zaak tegen Sean 'Diddy' Combs (54) wil niet dat de rechter de opgepakte artiest op borgtocht vrijlaat. Het vluchtgevaar is te groot, stelde aanklager Damian Williams tijdens een persconferentie.

Volgens Damian zijn er wapens gevonden bij de huiszoekingen die eerder plaatsvonden in woningen van Diddy. Op beelden die tijdens de persconferentie van het OM werden getoond, zijn meerdere geweren te zien van het type AR-15 die gevonden werden in de slaapkamerkast van Diddy. Ook zijn er zo'n duizend flesjes met glijmiddel en babyolie gevonden.

Uit de aanklacht blijkt ook dat de artiest en ondernemer verdacht wordt van het organiseren van dagenlange seksfeesten, waarbij onder meer ingehuurde prostituees gedwongen werden handelingen tegen hun zin te verrichten. Video's van de handelingen zouden vervolgens gebruikt zijn om de personen in kwestie te chanteren. Ook zouden illegale middelen zijn toegediend om de slachtoffers te laten meewerken.

Diddy aangeklaagd voor mensenhandel met criminele organisatie
Lees ook

Diddy aangeklaagd voor mensenhandel met criminele organisatie

Diddy werd maandag gearresteerd. Officieel wordt hij beschuldigd van mensenhandel, het dwingen van slachtoffers tot het verrichten van seksuele handelingen en het opzetten en onderhouden van een criminele organisatie. Op dit moment is de zaak alleen tegen de rapper gericht, maar de openbaar aanklager heeft laten weten dat Diddy niet alleen heeft kunnen handelen en dat er nog onderzoek wordt gedaan naar andere betrokkenen.

Het balletje is aan het rollen gebracht door de ex-vriendin van Diddy, Cassie. Zij bleek jarenlang mishandeld te zijn door de rapper: 

Lees meer over
DiddySean 'Diddy' Combs