Aandacht trekken

Dua Lipa vindt sommige artiesten meedogenloos in delen van privéleven

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDua Lipa vindt sommige artiesten meedogenloos in delen van privéleven
RTL

Dua Lipa (29) vindt dat sommige artiesten 'meedogenloos' zijn in het delen van hun privéleven in liedjes 'om aandacht te trekken'. "Het is iets wat ik van nature voor me houd", vertelt ze in een interview met journalist Anderson Cooper in '60 Minutes'. "Sommige mensen gaan zo meedogenloos om met hun privéleven dat ze besluiten alles in een lied te verwerken, omdat ze weten dat het de aandacht van mensen zal trekken."

"Het is iets wat ik van nature voor me houd"

Zelf vindt de zangeres het belangrijk om muziek te maken waar mensen echt van houden. "Niet omdat ik iemand aan de schandpaal nagelde of omdat ik het doe voor clicks ten koste van iemand anders."

Dua Lipa geeft in 2025 twee shows in Ziggo Dome
Lees ook

Dua Lipa geeft in 2025 twee shows in Ziggo Dome

Sommige Taylor Swift-fans online interpreteerden die uitspraak als een sneer naar Taylor, die vaak over ex-vriendjes zingt. Een andere fan vindt dat de meeste goede artiesten hun privéleven en emoties in liedjes verwerken. "Nietszeggende popmuziek zonder betekenis is behoorlijk saai."

 

Dua Lipa werkt samen met een Nederlandse choreograaf aan haar aankomende concertreeks. Samen met haar praat ze een klein woordje Nederlands. De video bekijk je hieronder.

Lees meer over
Dua Lipa