LOVER'S KNOT

Prinses Kate draagt opnieuw één van Diana's lievelingstiara's

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Kate draagt opnieuw één van Diana's lievelingstiara's
RTL

Prinses Kate (41) heeft speciaal voor een bijzondere receptie in Buckingham Palace aan tiara gedragen die ongetwijfeld veel zal betekenen voor haar man, prins William (41). De prinses van Wales droeg dinsdagavond namelijk de Lover's Knot-tiara, één van de favoriete tiara's van haar Williams moeder, de overleden prinses Diana.

Het is niet de eerste keer dat Kate de Lover's Knot-tiara draagt. Ze koos er al vaker voor om die op haar hoofd te zetten, onder meer bij een staatsbanket in november vorig jaar.

Het juweel is meer dan een eeuw geleden ontworpen voor Queen Mary. Toen zij in 1953 overleed heeft ze de tiara aan haar kleindochter, koningin Elizabeth gegeven. Zij gaf de tiara uiteindelijk aan Diana, als een huwelijkscadeau. Het werd één van haar favoriete tiara's.

William en Kate negeren vragen van journalist over ophef 'Endgame'
Lees ook

William en Kate negeren vragen van journalist over ophef 'Endgame'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Naast prinses Kate waren ook haar man prins William, koning Charles en koningin Camilla aanwezig bij de receptie op Buckingham Palace. Daar vormde het viertal duidelijk een gezamenlijk front.

De laatste week is er veel te doen rond de Britse royals, naar aanleiding van een boek van koningshuisverslaggever Omid Scobie. In de Nederlandse vertaling van zijn boek 'Endgame' staan twee namen van royals die zich racistisch zouden hebben uitgelaten over Archie, de zoon van prins Harry en zijn vrouw Meghan. Meer over dit verhaal zie je in de video hieronder.

Lees meer over
Prinses Kate