KANKERDIAGNOSE

Koning Charles 'tot tranen toe' geroerd door beterschapswensen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoning Charles 'tot tranen toe' geroerd door beterschapswensen
RTL

Koning Charles (75) zegt dat hij 'tot tranen toe geroerd' is door de berichten die hij heeft ontvangen sinds zijn kankerdiagnose. Dat vertelt hij woensdag tijdens een ontmoeting met premier Rishi Sunak op Buckingham Palace.

"Het heeft me meestal tot tranen toe geroerd"

"Fijn om te zien dat je er zo goed uitziet," zegt Rishi vrolijk in de video die door het paleis is vrijgegeven. Het is de eerste keer dat de twee elkaar weer face-to-face zien nadat begin deze maand bekend werd dat Charles lijdt aan een vorm van kanker. "We staan allemaal achter je," vervolgt Rishi. "Het land staat achter je." "Ik heb zoveel prachtige berichten en kaarten gehad," zegt Charles. "Het heeft me meestal tot tranen toe geroerd." De twee spraken elkaar eerder wel al aan de telefoon.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Prins Harry denkt dat familie weer samenkomt door ziekte Charles: 'Hou van mijn familie'
Lees ook

Prins Harry denkt dat familie weer samenkomt door ziekte Charles: 'Hou van mijn familie'

De koning heeft een groot deel van zijn werkzaamheden neergelegd om zich te focussen op zijn behandeling. Zo zijn zijn wekelijkse overleggen met de minister bijvoorbeeld niet door gegaan. Eerder liet hij al wel in een bericht weten dat hij veel had aan alle steunbetuigingen. 'Ik wil graag mijn hartelijke dank betuigen voor de vele steun die ik de afgelopen dagen heb mogen ontvangen', schrijft de koning op Instagram. 'Zoals iedereen die door kanker is getroffen zal weten, bieden zulke lieve gedachten de grootste troost en aanmoediging.' 
 

Ook zegt Charles tegen Rishi dat het hem voldoening geeft te zien hoe de bekendmaking van zijn diagnose 'de steun voor kankerorganisaties in het Verenigd Koninkrijk heeft vergroot'.

Lees meer over
Koning Charles