Verklaring op tv

Prinses Catherine ondergaat behandeling tegen kanker

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© BBC StudiosPrinses Catherine ondergaat behandeling tegen kanker
RTL

Prinses Catherine van Wales ondergaat een behandeling tegen kanker. Dat heeft ze zojuist in een verklaring op tv bekendgemaakt.

De ziekte kwam aan het licht na haar buikoperatie in januari. Het was lange tijd onduidelijk wat er precies met de 42-jarige prinses aan de hand was. Het paleis meldde in januari alleen dat ze een geplande buikoperatie zou ondergaan en zeker tot en met Pasen rust moest houden. 

De aanleiding voor de ingreep werd niet bekendgemaakt. In totaal lag de prinses van Wales dertien dagen in het ziekenhuis.

Veel speculaties

Op sociale media werd de afgelopen tijd veel gespeculeerd over de reden van Catherines langdurige afwezigheid. Die speculaties werden verder aangewakkerd nadat het hof een foto van het gezin van Catherine had vrijgegeven. Die bleek later door de prinses zelf bewerkt te zijn.

De vooraf opgenomen verklaring werd vanavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd) ook via social media verspreid:

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Kate zeer geliefd, dit slaat in als een bom'

"Je kunt wel stellen dat dit nieuws inslaat als een bom bij de Britten", zegt correspondent Anne Saenen vanuit Londen. "Veel Britten maakten zich al grote zorgen om haar gezondheid, omdat het al zo lang stil was rond Kate. Maar dat het van deze aard zou zijn, had niemand zien aankomen. Kate is een publiekslieveling. Een recente peiling bracht naar voren dat ze de populairste royal is, populairder nog dan William. Ze maakt nauwelijks misstappen in haar carrière. Veel Britten zullen zich nu schuldig voelen dat ze grappen hebben gemaakt over haar fotoshopkwaliteiten."

Lees meer over
Prinses KateKate MiddletonBritse koningshuisLink in bio