Wanbetalers

Archewell Foundation van Harry en Meghan is 'achterstallig' verklaard

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images Archewell Foundation van Harry en Meghan is 'achterstallig' verklaard
RTL

Prins Harry (39) en zijn vrouw Meghan Markle (42) hebben een nieuwe tegenslag te verwerken. Hun non-profitorganisatie Archewell Foundation is 'achterstallig' verklaard door The Registry of Charities and Fundraisers van Californië. Dit betekent dat de twee geen geld meer mogen inzamelen via Archewell Foundation en ook geen geld meer mogen uitgeven. Ze zouden te laat een (onvolledige) belastingaangifte hebben ingediend.

De Archewell Foundation is een non-profitorganisatie die fungeert als een paraplu-onderneming voor alle activiteiten van Harry en Meghan. Het bedrijf bestaat uit meerdere onderdelen, waaronder Archewell Audio en Archewell Productions. De non-profitorganisatie blijkt zich echter niet aan de regels te houden en is daarom in januari ‘illegaal’ verklaard, blijkt uit een onderzoek van Daily Mail.

Uitgever Daily Mail dient verweer in tegen prins Harry
Lees ook

Uitgever Daily Mail dient verweer in tegen prins Harry

De Archewell Foundation zou te laat de belastingaangifte hebben ingeleverd en daarnaast zou er een belangrijke cheque ontbreken. De Archewell Foundation ontving eerder deze maand een kennisgeving van achterstalligheid en een waarschuwing voor boetes, samen met de dreiging van een schorsing of intrekking van de geregistreerde status van de Californische procureur-generaal Rob Bonta.

Volgens Daily Mail beweren Harry en Meghan dat de benodigde cheque per ongeluk niet is toegevoegd aan hun belastingaangifte. De twee zouden van plan zijn het probleem zo snel mogelijk op te lossen. 

Eerder bleek al dat de Archewell Foundation in 2023 twee miljoen dollar aan donaties had binnengehaald, wat aanzienlijk minder is dan het jaar ervoor, toen ze nog dertien miljoen dollar ontvingen. Harry en Meghan blijken het ook niet heel druk te hebben met de Archewell Foundation, vorig jaar hadden ze namelijk in hun belastingaangifte aangegeven dat ze slechts één uur per week voor de stichting werken.

Misschien is al het gedoe rondom de stichting wel een van de redenen dat prins Harry terugverlangt naar zijn oude leven:

Lees meer over
Prins HarryMeghan Markle