Ziekteverzuim

Prinses Kate niet aanwezig bij repetitie Trooping the Colours

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrinses Kate niet aanwezig bij repetitie Trooping the Colours
RTL

Prinses Kate (42) is dit jaar niet aanwezig bij de repetitie van Trooping the Colour, de jaarlijkse militaire parade in het centrum van Londen waarmee de verjaardag van de vorst wordt gevierd. Dat meldt het Britse hof.

Momenteel is de prinses onder behandeling voor de kanker die bij haar eerder dit jaar werd vastgesteld. De repetitie zou het eerste evenement zijn waar Kate weer aanwezig zou zijn. Inmiddels is bekendgemaakt dat Lieutenant General James Bucknall haar taak als kolonel van de Irish Guards van haar zal overnemen. De prinses zal haar taken pas weer oppakken als de artsen daar goedkeuring voor geven. 

Heftig nieuws prinses Kate 'slaat in als een bom' bij de Britten
Lees ook

Heftig nieuws prinses Kate 'slaat in als een bom' bij de Britten

Buckingham Palace laat ook weten dat koning Charles, die ook een behandeling voor kanker ondergaat, dit jaar samen met zijn vrouw Camilla plaats neemt in een koets. Normaal gesproken is de koning te paard bij de viering. Dit is een aanpassing op advies van artsen, aangezien de koning nog steeds wordt behandeld voor kanker.

In maart meldde het leger dat Kate aanwezig zou zijn bij Trooping the Colour, wat voor verwarring zorgde. Het paleis gaf vervolgens aan dat haar aanwezigheid niet was bevestigd. Kort daarna werd het bericht van de website van het leger verwijderd.

De prinses was al ruim twee maanden niet in het openbaar gezien. Toch willen de artsen dat ze zich niet de hele tijd thuis verstopt. Ze moet haar leven wel zo goed mogelijk kunnen leiden, alleen dan niet per se in de openbaarheid. 

Lees meer over
Prinses Kate