Eerste publieke optreden

Prinses Kate geeft gezondheidsupdate: 'Ik maak goede vorderingen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrinses Kate geeft gezondheidsupdate: 'Ik maak goede vorderingen'
RTL

Prinses Kate (42) geeft via sociale media een gezondheidsupdate. Ze laat weten goede vorderingen te maken en morgen zelfs aanwezig te zijn bij de jaarlijkse Britse ceremonie Trooping the Colour. Hoewel het eerder niet zeker was of ze door haar behandeling aanwezig kon zijn, voelt ze zich toch goed genoeg om deze koninklijke aangelegenheid bij te wonen.

Op X laat Kate weten de afgelopen maanden overweldigd te zijn door alle lieve berichten van steun en aanmoediging. 'Het heeft voor William en mij echt een wereld van verschil gemaakt en ons beiden door de moeilijkere tijden heen geholpen', schrijft ze in de verklaring. Kate laat daarbij ook weten dat haar behandeling goede vooruitgang boekt. 'Maar zoals iedereen die chemotherapie ondergaat weet, zijn er goede en slechte dagen.' Op de slechte dagen voelt Kate zich zwak, moe en moet ze haar lichaam zoveel mogelijk rust bieden. Op de goede dagen wil ze het beste uit haar dag halen.

In de verklaring laat de hertogin weten dat haar behandeling nog een aantal maanden door zal gaan. 'Op de dagen dat ik me goed genoeg voel, is het een genot om met het schoolleven bezig te zijn, persoonlijke tijd te besteden aan de dingen die mij energie en positiviteit geven, en om wat werk vanuit huis te beginnen.' 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Fans geschokt door portret Kate Middleton op cover Tatler magazine
Lees ook

Fans geschokt door portret Kate Middleton op cover Tatler magazine

Ondanks eerdere berichten en onzekerheid, zal Kate aanstaande zaterdag toch de jaarlijke Britse ceremonie Trooping the Colours bijwonen. 'Ik kijk ernaar uit om dit weekend met mijn gezin de Koningsverjaardagsparade bij te wonen en hoop deze zomer deel te nemen aan een paar openbare optredens, maar ik weet ook dat ik nog niet uit de problemen ben.

Kate heeft geleerd om geduldig te zijn in deze onzekere tijden. 'Elke dag nemen zoals hij komt, naar mijn lichaam luisteren en mezelf toestaan de broodnodige tijd te nemen om te genezen.' Ze bedankt iedereen dan ook voor het begrip en de 'moedige' verhalen die iedereen met haar heeft gedeeld. De ceremonie zal het eerste publieke optreden van Kate zijn sinds eerste kerstdag vorig jaar. 

Het evenement, ook wel Trooping the Colour genoemd, is het meest populaire koninklijke event in het Verenigd Koninkrijk. Bij de jaarlijks terugkerende ceremonie wordt de officiële verjaardag van de regerende monarch gevierd. De militaire garde toont bij deze ceremonie een eerbetoon aan Charles met een grootse parade.  

De ceremonie wordt overigens niet op de officiële verjaardag van koning Charles gevierd. Deze is namelijk op 14 november.

Lees meer over
Kate MiddletonKoning Charles