Onderonsje

Koning Charles praat met Idris Elba over liefdadigheidswerk

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
Koning Charles praat met Idris Elba over liefdadigheidswerk
RTL

Koning Charles (75) krijgt vrijdagmiddag in St. James Palace in Londen bezoek van acteur Idris Elba (51). Buckingham Palace laat in een aankondiging weten dat de koning en de 'Luther'-acteur onder meer gaan praten over het werk van Charles' liefdadigheidsinstelling, The King's Trust.

Idris ontving als tiener een subsidie van - toen nog - The Prince's Trust om een opleiding te volgen aan het National Youth Music Theatre.

Charles en Elba gaan bespreken hoe de organisatie van de koning jongeren ondersteunt en initiatieven ontwikkelt om geweld onder jongeren in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken. Ook komt de samenwerking tussen The King's Trust International en de Elba Hope Foundation in Sierra Leone aan de orde, aldus het paleis. Met de Elba Hope Foundation ondersteunen Elba en zijn vrouw Sabrina onder meer projecten rond onderwijs en duurzame ontwikkeling in verschillende Afrikaanse landen.

Idris Elba regisseert Nigeriaanse film Dust To Dreams
Lees ook

Idris Elba regisseert Nigeriaanse film Dust To Dreams

Als afsluiting van de middag nemen Charles en Idris deel aan een rondetafelgesprek met jongeren en jongerenorganisaties. Zij gaan met de koning en zijn gast in gesprek over hun ervaringen met de initiatieven van The King's Trust en het belang van het bieden van positieve kansen aan jongeren die zijn getroffen door jeugdgeweld in het Verenigd Koninkrijk. Eerder maakten The King's Trust en de Idris Hope Foundation al bekend samen te werken aan het Creative Futures-initiatief. Daarmee hopen zij jongeren via de kunst te inspireren voor banen in de creatieve industrie.

Aan het einde van de sessie voegen de koning en Idris zich bij de jongeren voor een groepsfoto.

Koning Charles blijkt ook een bijzondere band te hebben met David Beckham (49). Onlangs is David benoemd tot ambassadeur van Charles zijn 'Kings Foundation'. Maar ondanks dat David een echte familievriend is, botert het niet met iedereen binnen de koninklijke familie...

Lees meer over
Koning CharlesIdris Elba