Harry in de tent

Noodgedwongen weerzien voor prins William en Harry bij begrafenis oom

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty Images Noodgedwongen weerzien voor prins William en Harry bij begrafenis oom
RTL

Prins William (42) en prins Harry (39) doen doorgaans hun best om zo ver mogelijk uit elkaars buurt te blijven, maar vanwege de begrafenis van hun oom maakten ze donderdag een uitzondering. Volgens 'The Sun' woonden de broers beiden de begrafenis bij van Robert Fellowes, de schoonbroer van hun overleden moeder, maar spraken ze geen woord met elkaar.

"William en Harry waren er allebei maar ik heb ze nooit met elkaar zien praten"

Baron Robert Fellowes overleed afgelopen maand op 82-jarige leeftijd en werd donderdag naar zijn laatste rustplaats gebracht. Een bron dichtbij prins Harry beweerde eerder nog dat hij niet bij de begrafenis aanwezig zou zijn, maar volgens The Sun was hij donderdag toch van de partij. Zowel hij als prins William zouden de begrafenis 'discreet' hebben bijgewoond.

Een bron dichtbij de koninklijke familie zegt 'blij' te kunnen bevestigen dat beide broers aanwezig waren. De twee zaten echter niet naast elkaar tijdens de plechtigheid en zouden ook geen contact met elkaar hebben. "William en Harry waren er allebei maar ik heb ze nooit met elkaar zien praten en ze hielden flinke afstand van elkaar", zo vertelt een lokale bewoner die aanwezig was bij de begrafenis. 

De twee hebben naar verluidt amper een woord gewisseld sinds de beruchte Megxit, toen Harry en zijn vrouw Meghan besloten een stapje terug te doen als senior members van het Britse koningshuis.

Prins Harry zegt dat Elizabeth zijn strijd tegen tabloids steunde
Lees ook

Prins Harry zegt dat Elizabeth zijn strijd tegen tabloids steunde

De broers werden wel samen gespot tijdens een wandeling na de dood van koningin Elizabeth in 2022, maar zouden niet meer samen in één ruimte zijn geweest sinds de kroning van koning Charles meer dan een jaar geleden. En ook met Charles is Harry's relatie verzuurd: 

Lees meer over
Prins HarryPrins William