Positief gestemd

Prinses Kate heeft chemotherapie afgerond: 'Ontzettend opgelucht'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty Images Prinses Kate heeft chemotherapie afgerond: 'Ontzettend opgelucht'
RTL

Prinses Kate (42) heeft opnieuw een update gedeeld over haar gezondheid. In een persoonlijke video vertelt Kate dat ze na een 'ontzettend zwaar' jaar eindelijk klaar is met de chemotherapie. Toch zal ze voorlopig nog rustig aan moeten doen. "De weg naar genezing en een volledig herstel is lang, dus ik moet elke dag nemen zoals hij komt", aldus Kate.

"Ineens kom je oog in oog te staan met je eigen kwetsbaarheden"

Volgens Kensington Palace is het in dit stadium nog niet mogelijk om te vertellen of Kate kankervrij is. Wel vertelt ze in de video, die een maand geleden is opgenomen in Norfolk, uitgebreid over hoe het momenteel met haar gaat. "Ineens kom je oog in oog te staan met je eigen kwetsbaarheden op een manier waarop je er nog nooit eerder over hebt nagedacht en daardoor krijg je een nieuw perspectief op dingen", zo vertelt Kate. 

Prinses Kate verschijnt in het openbaar bij finale Wimbledon
Lees ook

Prinses Kate verschijnt in het openbaar bij finale Wimbledon

"Nu de zomer tot een einde komt, kan ik je vertellen dat het een ontzettende opluchting is dat ik eindelijk mijn chemotherapie heb kunnen afronden', zo gaat ze verder. "De weg naar genezing en een volledig herstel is lang, dus ik moet elke dag nemen zoals hij komt." Volgens Kate is de ziekte 'complex, eng en onvoorspelbaar', maar heeft het haar ook iets moois gebracht. "Namelijk een hernieuwd gevoel van hoop en waardering voor het leven", aldus Kate. 

Kate geeft verder aan dat ze er naar uitkijkt om weer aan het werk te gaan en dat ze de komende maanden ook weer wat publieke optredens zal doen:

 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Prinses Kate