Koninklijke outfits

De Oranjes straalden tijdens Prinsjesdag 2024: wat hadden ze aan?

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDe Oranjes straalden tijdens Prinsjesdag 2024: wat hadden ze aan?
RTL

Het is vandaag de derde dinsdag van september, oftewel Prinsjesdag. Dat betekent dat traditiegetrouw de mooiste outfits en hoeden weer uit de kast getrokken werden, óók door de royals. Josine Droogendijk, auteur van de site modekoninginmaxima.nl, zocht uit wat Máxima, Amalia en Alexia droegen. Hieronder een overzicht.

Koningin Máxima

Onze koningin zag er dit jaar, zoals altijd, uit om door een ringetje te halen. Máxima droeg een jurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Haar ijsblauwe jurk wordt gekenmerkt door een grote strik op haar schouder. Máxima laat daarmee zien goed op de hoogte te zijn van de trends, aangezien de strik weer helemaal in de mode is. Ze koos voor accessoires in dezelfde kleur en ook haar hoed, een 'pillbox'-model, had dezelfde tint.

Koningin Máxima bij Prinsjesdag© ANP
Koningin Máxima bij Prinsjesdag

Prinses Amalia

Amalia verscheen in een donkergroene cape-jurk van het merk Safiyaa. De jurk heeft lange mouwen die uitlopen in een cape. De kroonprinses koos dit jaar niet voor een hoed, maar droeg in plaats daarvan een haarband met parels. Ze maakte haar outfit af met een goudkleurig tasje van Jacquemus. 

Het is niet de eerste keer dat Amalia koos voor kleding van modehuis Safiyaa. En niet alleen zij, maar ook andere royals zijn fan van het merk. Sarah Ferguson, de ex-vrouw van de Britse prins Andrew, droeg eerder bijvoorbeeld exact dezelfde jurk. Ook prinses Kate draagt met regelmaat jurken van het merk.

Prinses Amalia tijdens Prinsjesdag© ANP
Prinses Amalia tijdens Prinsjesdag

Prinses Alexia

Alexia koos voor een rode jurk uit de kast van haar moeder. Máxima droeg de creatie van modehuis Natan op Prinsjesdag 2002 en tijdens een staatsbezoek in 2003. Hij heeft een laag uitgesneden V-hals en lange mouwen. Alexia had net als Amalia geen hoed op, maar maakte gebruik van een goudkleurig haaraccessoire in de vorm van een tak met bladeren. Daarnaast had ze een stoffen, beige clutch bij zich, droeg ze blokhakken in dezelfde kleur én had ze haar Apple Watch om. 

Prinses Alexia bij Prinsjesdag© ANP
Prinses Alexia bij Prinsjesdag
Lees meer over
Koningin MáximaPrinses AmaliaPrinses AlexiaPrinsjesdag