Van cassave tot truffeljus: dit Surinaamse menu kreeg het koningspaar voorgeschoteld

De eerste dag van het staatsbezoek aan Suriname werd maandagavond afgesloten met een smaakvol staatsbanket. Koning Willem-Alexander (58) en koningin Máxima (54) genoten van een avond vol Surinaamse lekkernijen.
"Tijdens het staatsbanket in Paramaribo wordt er geproost op de banden tussen Nederland en Suriname"
Koningin Máxima verscheen in een elegante bruine jurk met laag uitgesneden rug tijdens het etentje. Op het menu stonden verschillende Surinaamse gerechten. Het diner begon met een keuze uit twee voorgerechten: een zachte pompoensoep of een romige cassavesoep.
Daarna volgde het hoofdgerecht, waar de gasten konden kiezen tussen shiitake in truffeljus of een romige kokoskip. Als afsluiter werd er een luchtige djamun of een minidessert geserveerd in een shotglas.
'Tijdens het staatsbanket in Paramaribo wordt er geproost op de banden tussen Nederland en Suriname', schreef het koningspaar op Instagram.
De locatie van het staatsbanket was dit keer anders dan anders. Geen chique balzaal of gouden kroonluchters, maar een evenementenlocatie in Paramaribo vormde het decor van het koninklijke diner. De reden? Het presidentieel paleis bleek te klein om alle gasten te ontvangen.
Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.
Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.
Het koningspaar blijft drie dagen in Suriname. Beelden van hun eerste dag zie je in onderstaande video.