Seksschandaal: Hoe raakte de Britse prins Andrew betrokken?

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPSeksschandaal: Hoe raakte de Britse prins Andrew betrokken?
Prins Andrew betrokken bij seksschandaal

De Britse tabloids smullen al dagen van het seksschandaal rond de Britse prins Andrew (54). Een vrouw claimt dat ze als minderjarige gedwongen is tot seks met meerdere rijke en machtige mannen, onder wie de prins. De beschuldigingen zijn naar buiten gekomen in een proces rond de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein. Wat staat er precies in die nieuwe documenten?

De rijke zakenman Jeffrey Epstein is de spin in het web. Hij is een veroordeelde zedendelinquent en heeft in 2008 dertien maanden in de cel gezeten, omdat hij betaald heeft voor seks met een minderjarige.

Thumbnail

De beschuldiging van Prins Andrew komt op 30 december naar buiten in een document van de rechtbank in Florida.

 In het document worden ze Jane Doe #1 tot en met Jane Doe #4 genoemd. Ze zeggen allemaal seksueel misbruikt te zijn door Epstein en andere mensen.

Prins Andrew wordt genoemd door Jane Doe #3. Haar echte naam blijkt Virginia Roberts. Zij zegt in 1999 als 15-jarige te zijn benaderd door Ghislaine Maxwell. Epstein zou Maxwell gebruiken om minderjarige meisjes te vinden voor seks. 

Virginia Roberts claimt als 15-jarige seks te hebben gehad met Epstein. Ook zou ze van 1999 tot 2002 zijn gebruikt door Epstein als ‘seksslaaf’. De zakenman zou haar uitlenen voor seks aan rijke en machtige mensen. Volgens de aanklacht gebruikt hij dit voor eigen zakelijk of financieel gewin en gebruikt hij dit als chantagemiddel.

Seks in Londen, New York en op de Maagdeneilanden
Hier komt de Britse prins Andrew in beeld. Ghislaine Maxwell zou de ‘madam’ zijn, de link tussen Epstein en prins Andrew. Virginia Roberts claimt als minderjarige tussen 1999 en 2002 gedwongen te zijn tot seks met de prins.

Op onderstaande foto staan prins Andrew, Virginia Roberts en Ghislaine Maxwell.

Thumbnail

Dat zou zijn gebeurd in Londen, New York en op een privé-eiland van Epstein op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Daar zouden zij en de prins mee hebben gedaan aan een orgie met meerdere minderjarige meisjes. Het Britse koningshuis ontkent de aantijgingen.

Ook professor in documenten genoemd
In de aanklacht wordt ook Alan Dershowitz, een Amerikaanse rechtenprofessor genoemd. Virginia Roberts zou ook gedwongen zijn om seks met hem te hebben. Dershowitz is in de tegenaanval gegaan, hij ontkent alles: “Ik heb nooit seks met haar of met een andere minderjarige vrouw of met een vrouw die Jeffrey Epstein kende. Als prins Andrew even onschuldig is als ik, en daar ga ik vanuit, dan moet hij terugvechten zoals ik dat doe”.

Andere beschuldigingen
Een andere naam die opduikt is modelscout Jean Luc Brunel. Hij zou wereldwijd minderjarige meisjes scouten voor modellenwerk. Volgens de aanklacht neemt hij ze mee naar de VS voor seks en leent hij ze uit aan vrienden, zoals Epstein. Virginia Roberts zegt gedwongen zijn tot seks met Brunel.

In de aanklacht wordt verder gezegd dat Virginia Roberts seks moest hebben met Amerikaanse politici, machtige zakenmannen, buitenlandse presidenten, een premier en andere wereldleiders. Zij zou aan Epstein moeten vertellen over het seksueel misbruik, zodat hij het weer kon gebruiken als chantagemateriaal.