Capaciteit vergroot

KLM gaat weer meer vliegen: meer bestemmingen in juli

Door RTL Z··Aangepast:
© ANPKLM gaat weer meer vliegen: meer bestemmingen in juli
RTL

KLM gaat steeds meer de oude dienstregeling hervatten. In juli wil KLM vliegen op 80 procent van de Europese bestemmingen waar het eerder ook op vloog. Wereldwijd moet dat gaan om driekwart van alle bestemmingen. 

In augustus moet dat nog verder oplopen, meldt KLM. Dan moeten er weer vluchten gaan naar 95 procent van de Europese bestemmingen en 80 procent van de intercontinentale bestemmingen waar KLM op vloog voordat de corona-uitbraak zo’n beetje de hele luchtvaart lamlegde.

KLM begon al eerder met het weer opvoeren van het aantal bestemmingen waarop het vliegt. Passagiers die vliegen met KLM moeten verplicht een mondkapje dragen. 

Juli: 5000 vluchten in Europa

In juli wil KLM 5.000 vluchten uitvoeren binnen Europa. In augustus moeten dat er 11.000 zijn. Intercontinentaal moeten dat er 1900 zijn in juli en 2100 in augustus. 

KLM wil eerst weer op zo veel mogelijk bestemmingen vliegen. Daarna moet er weer vaker gevlogen worden en wil KLM ook de capaciteit opvoeren. 

Vanaf juli hoopt KLM ook op meer intercontinentale vluchten passagiers mee te nemen. Nu wordt op ongeveer de helft van die vluchten alleen vracht meegenomen. Voorwaarde is wel dat de wereldwijde reisrestricties worden versoepeld.

Transavia vanuit de regio

En ook KLM-dochter Transavia gaat meer richting het aantal bestemmingen waar het eerder ook op vloog. In juli wordt naar 24 bestemmingen gevlogen. Dat worden er in juli en augustus ruim zestig

Er zijn ook een aantal bestemmingen geannuleerd, zoals Libanon, Jordanië, Stockholm, Kopenhagen, Krakau en Praag. Dat heeft te maken met de reisrestricties voor die steden.

Eerder deze week kondigde Transavia aan dat zij weer vliegen vanaf de regionale luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. 

Alle klanten van KLM kunnen geld terugkrijgen voor geannuleerde vlucht
Lees ook

Alle klanten van KLM kunnen geld terugkrijgen voor geannuleerde vlucht

Lees meer over
Air France KLMLuchtvaart