Beurs

Takeaway-bestuurder Gerbig casht opnieuw miljoenen

Door Mathijs Smit··Aangepast:
© ANPTakeaway-bestuurder Gerbig casht opnieuw miljoenen
RTL

Bestuurder Jorg Gerbig van maaltijdbezorger Takeaway heeft voor ruim 3,3 miljoen euro aan aandelen verzilverd. Afgelopen jaren verkocht hij ook al voor miljoenen aan opties en aandelen.

Gerbig is sinds 2014 chief operationeel officer (coo) bij de Europese bezorgdienst, in Nederland bekend van Thuisbezorgd.nl. Met de beursgang van het bedrijf in 2016 werd het optie- en aandelenpakket van de Duitser miljoenen waard.

Verzilveren

Sindsdien heeft de voormalige zakenbankier daarvan een flink deel verzilverd. Bij de beursgang verkocht hij voor minstens 7 miljoen euro aan aandelen. Afgelopen augustus streek hij ruim 1,6 miljoen euro op bij de uitoefening van zijn opties.

Uit het register van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat Gerbig dinsdag 43.235 aandelen Takeaway tegen 76,38 euro per stuk heeft verkocht. Dat leverde hem ruim 3,3 miljoen euro op.

Koersstijging

Gerbig verkocht op een gunstig moment. Deze maand steeg de koers van de Europese maaltijdbezorger voor het eerst tot boven de 70 euro. Gerbig bezit nog 340.000 aandelen, die tegen de huidige koers ruim 26 miljoen euro waard zijn. Daarnaast heeft hij nog ruim 14.000 voorwaardelijk toegekende aandelen.

Vorige maand werd bekend dat Gerbig en zijn mede-bestuurders bovendien flinke salarisverhogingen toegekend hebben gekregen. Gerbig kreeg een salarisverhoging van 125.000 euro. 

Lees meer over
Jorg GerbigTakeaway.comE-commerce