Nieuws

1 op de 5 wil op nieuwjaarsborrel vooral knappe collega zoenen

Door Saskia van Huijgevoort··Aangepast:
© ANP1 op de 5 wil op nieuwjaarsborrel vooral knappe collega zoenen
RTL

Knappe collega's kunnen zich tijdens de nieuwjaarsborrel maar beter opvallend te goed doen aan knoflookbrood, want anders bestaat het risico dat ze de hele borrel lang ongevraagd gekust worden. Tenminste: één op de vijf mensen zou bewust op jacht gaan om een zoen van een aantrekkelijke collega te 'scoren'.

Meer dan de helft van alle werknemers vindt kussen met collega's vervelend of ongemakkelijk, blijkt uit een enquête van Tempo-Team onder 500 mensen.

Vrouwen voelen zich daar ongemakkelijker bij dan mannen: 61 versus 51 procent. Toch grijpt 20 procent de kans om dichterbij een knappe collega te kruipen. Dat geldt zowel voor mannen als vrouwen.

Tandartsbezoek? Dat is een smoesje

Toch heeft niet iedereen een hekel aan de oliebollen- en champagnerituelen op het werk: zo'n 56 procent vindt het wel gezellig. Eén op de tien ziet het als tijdverspilling en 17 procent vindt het puur een verplicht nummer. De meest gebruikte smoesjes om onder de borrel uit te komen zijn ziektes, huisarts- of tandartsbezoeken.

Moeite om in te schatten wie je wel en niet zoent? Beatrijs Ritsema, sociaal psycholoog en schrijver, gaf vorig jaar de volgende tip: "In principe zoen je alle mensen waarmee je normaal ook op zoenbasis verkeert. Alle anderen zoen je gewoon niet. Dan zeg je 'gelukkig nieuwjaar' of 'de beste wensen'. Dat is genoeg." 

Lees meer over
WerkgelegenheidFeestdagen