Personal Finance

Nu drastisch in prijs verlaagd: het duurste huisje van Amsterdam

Door RTL Z ··Aangepast:
© IJisberg Real EstateNu drastisch in prijs verlaagd: het duurste huisje van Amsterdam
RTL

Een kamer met eigen wastafel. Meer is het eigenlijk niet, de woning van 11m2 die in Amsterdam te koop stond voor 150.000 euro. Mogelijk is de prijs daarom verlaagd met ruim 50.000 euro.

Op woningsite Funda staat die prijsverlaging er niet als zodanig bij, maar de woning kon zich begin deze week nog het duurste van Amsterdam noemen met een vierkantemeterprijs van 13.636 euro. Dat is zelfs voor Amsterdamse begrippen fors.

De keuken, badkamer en het toilet moet de nieuwe eigenaar delen met de buren. Deze ruimtes worden drie keer per schoongemaakt, dus daar heb je geen omkijken naar. Wel moet je hiervoor betalen: de servicekosten (inclusief internet, verwarming, water en licht) bedragen ongeveer 140 euro per maand.

1,5 ton voor 11 m2: dit is het duurste huisje van Amsterdam
Lees ook

1,5 ton voor 11 m2: dit is het duurste huisje van Amsterdam

Prima belegging

Waarom de prijs omlaag is gegaan en of er überhaupt kijkers zijn geweest, is niet bekend. De makelaar was wederom niet bereikbaar voor commentaar.

De kamer is er één van vijftien stuks op de bovenste etage van het complex. Ze werden twee jaar geleden opgeleverd en verkocht voor 60.000 euro per stuk. Prijsverlaging of niet: als de woning voor de vraagprijs van 99.500 euro wordt verkocht, levert het nog altijd een aardig bedrag op.

Lees meer over
FundaEconomieWoningmarktHypotheekAmsterdam