Slimme truc

Dragen en terugsturen? Zalando wil dat voorkomen met dit enorme label

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© PhotonewsDragen en terugsturen? Zalando wil dat voorkomen met dit enorme label
RTL

Wie denkt een avondje goedkoop te kunnen stralen in een nieuwe jurk heeft pech. Zalando heeft iets nieuws bedacht in de strijd om gedragen kleding retour te krijgen. Want dat is toch echt niet de bedoeling.

Kleding wordt alleen teruggenomen als er nog een etiket aan hangt. Het gaat niet om een klein etiketje aan de binnenkant van een jurk of andere outfit. Er hangt een groot label aan de buitenkant van bepaalde kledingstukken. En daar wil je toch liever niet mee gezien worden op dat leuke feestje.

Proef

Zalando bevestigt tegenover RTL Nieuws al enige tijd bezig te zijn met een proef voor vrouwenkleding met een groot zichtbaar etiket waarop staat: "Beste klant, voel je vrij om dit artikel te passen en uit te proberen, maar als dit label wordt verwijderd, dan zal dit niet als een retour geaccepteerd worden door Zalando."

Zalando benadrukt dat het terugsturen van kleding binnen 100 dagen gratis blijft. Als het label er maar op blijft.

Nederland Europees koploper terugsturen kleding
Lees ook

Nederland Europees koploper terugsturen kleding

Tegelijkertijd, zo meldt het Duitse kledingbedrijf, probeert Zalando het aantal retouren terug te dringen. Bijvoorbeeld door een betere productomschrijving of presentatie van het product.

Omdat de proef nog bezig is, wil of kan Zalando nog niet bekend maken of er inderdaad minder kledingstukken worden teruggestuurd.

Lees meer over
Zalando