Lifestyle

Appen met Allerhande Kersthulp: 'Oefen recepten die je spannend vindt'

Door RTL Nieuws / Linda Almekinders··Aangepast:
© AllerhandeAppen met Allerhande Kersthulp: 'Oefen recepten die je spannend vindt'
RTL

Hoe lang moet de kalkoen in de oven en hoe krijg je die chocolademousse stijf genoeg? Met al dit soort brandende kookvragen kun je tijdens kerst via WhatsApp terecht bij Allerhande. Wij appten alvast met Colette de Volder van de Allerhande Kersthulp om te peilen of ze er klaar voor zijn.

RTL Nieuws: Hallo Allerhande Kersthulp! 
Colette: Ho ho ho! Wij zijn er helemaal klaar voor. 
Met hoeveel mensen werken jullie tijdens de kerstdagen om vragen via WhatsApp te beantwoorden? ​
We starten met tien kookexperts. Afhankelijk van het aantal vragen kunnen we meer experts inschakelen. Daarnaast is er een team van mensen die de kookexperts ondersteunen bij het beantwoorden van vragen. 
Hoeveel vragen verwachten jullie ongeveer?​
Het is de eerste keer dat we dit doen, dus het is voor ons ook een verrassing. Maar in de kerstperiode zagen wij voorgaande jaren altijd een piek in het aantal vragen per mail of telefoon. En uit ons onderzoek blijkt ook dat bij 65 procent van de mensen wel eens een kerstgerecht mislukt. Genoeg reden voor Allerhande om Kersthulp te bieden!​ 
De appdienst begint op 24 december om 10 uur, maar het nummer staat al op jullie website. Komen er nu al wat vragen binnen?
Ja, er komen inderdaad al wat berichten binnen. Soms zijn dit mensen die willen testen of het nummer werkt. Bij kookvragen die niet kunnen wachten tot Kerst, verwijzen we door naar de klantenservice van Albert Heijn. Daar beantwoorden we namelijk de rest van het jaar alle vragen. 
Goed om te weten. En hebben jullie je nog speciaal voorbereid, bijvoorbeeld door je in te lezen over typische kerstgerechten als kalkoen of konijn?
Alle Allerhande-recepten worden door onszelf geschreven en getest, dus die kunnen we dromen. Daarnaast zijn onze kookexperts ervaren koks, dus hopelijk kunnen we alle kookvragen zo beantwoorden.
Zitten jullie straks met z'n allen op het werk voor de Kersthulp, of appen jullie vanuit huis, aan tafel met de familie?
We zitten gezellig met het hele team bij elkaar. De kerstboom is hier opgetuigd! 
Leuk, kun je me een foto sturen van de boom?
Bij dezen: dit ben ik terwijl ik met jou aan het appen ben.  


Thumbnail
Krijgen jullie tijdens het beantwoorden van de kookvragen zelf ook wel een lekker kerstdiner voorgeschoteld?
Natuurlijk! Wat er op het menu staat, blijft nog even een verrassing. We vinden het vooral belangrijk dat de mensen thuis lekker eten. 
Over de mensen thuis gesproken: als jij voor hen een kerstmenu zou mogen opstellen met recepten uit de Allerhande van deze maand, welke gerechten zou je dan kiezen?
Oei, dat is lastig, want iedereen vindt natuurlijk iets anders lekker. Maar met de Chocobombe van de cover van Allerhande scoor je altijd! Ga je voor een heerlijk menu en weinig stress, dan raad ik de Allerhande kerstbox aan. Zelf sta ik dit jaar een mooi groot stuk vlees te grillen op de bbq, met een foute kersttrui aan. Kerst valt dit jaar voor mij op 27 december. Ik maak dan Côte de boeuf met balsamicoglazuur
Dat klinkt goed! Nog een laatste vraag: wat is jullie gouden tip voor een geslaagd kerstdiner?​
Onze gouden tip: probeer niet te veel nieuwe dingen tegelijk uit en oefen de recepten die je spannend vindt eerst een keertje van tevoren. Er zijn altijd wel vrienden te porren voor een proefkerstdiner. Fijne dagen! 
Lees meer over
Albert HeijnMens & MaatschappijKerstmisHorecaVoeding