Sparen of beleggen? Kiezen is niet nodig

Door RTL Z··Aangepast:
© RTL Z BeursspelSparen of beleggen? Kiezen is niet nodig
RTL Z Beursspel

Janneke Willemse bespreekt wekelijks in "Beleggen voor Beginners" een thema waarover je als beginnende belegger meer wil weten. Deze week legt ze uit of je beter kunt sparen of beleggen.

Sparen of beleggen, waar doe je annu nu het best aan? Sparen door geld op een spaarrekening te zetten, levert slechts een klein beetje rente op. Beleggen in aandelen is niet op de spaarrente gebaseerd, maar op basis van hoe bedrijven het doen. Maken ze meer winst, dan worden aandelen automatisch meer geld waard.

Sparen lijkt het meest veilig en met beleggen is de kans groot dat je meer verdient, maar waarom kiezen tussen één van de twee als ze allebei hun financiële steentje kunnen bijdragen? Janneke deelt haar visie.

Aanmelden kan via rtlzbeursspel.nl

Inschrijven en meespelen is tijdens de volledige speelperiode van maandag 1 november t/m vrijdag 10 december mogelijk. Na afloop van het RTL Z Beursspel blijft je portefeuille toegankelijk, waardoor je ook na die tijd kunt blijven oefenen met beleggen.

Speel het RTL Z Beursspel

In het RTL Z Beursspel maak je spelenderwijs kennis met de werking van de beurs. Met een fictief startkapitaal van 100.000 euro kun je handelen in verschillende producten. En je maakt zes weken lang kans op mooie prijzen. Meespelen kan via www.beursspel.nl.

Beginnen met beleggen: wat is het?
Lees ook

Beginnen met beleggen: wat is het?

Lees meer over
Janneke WillemseBeursspelBeleggen