Economie

Hoop op verhoging pensioenen | Debat over opvang Oekraïeners | En kijkje in de keuken bij Picnic

Door RTL Z··Aangepast:
© ANP / Hollandse Hoogte / Harold VersteegHoop op verhoging pensioenen | Debat over opvang Oekraïeners | En kijkje in de keuken bij Picnic
RTL

Goedemorgen! Dit speelt vandaag:

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

In Den Haag zijn alle ogen gericht op het debat over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Deze loopt namelijk voor geen meter. Bij het aanmeldcentrum in Ter Apel kan men de niet-aflatende stroom niet aan. En dus komen maar liefst vier ministers (De Jonge, Dijkgraaf, Yeşilgöz-Zegerius en Van Gennip) opdraven. En staatssecretaris Van der Burg. 

Bij de vier grootste pensioenfondsen van Nederland heerst voorzichtig optimisme dat de pensioenen dit jaar wel iets verhoogd zouden kunnen worden. Dankzij de gestegen rente staan de fondsen er financieel beter voor. En dat is goed nieuws voor gepensioneerden in tijden van hoge inflatie.

Een kijkje in de gloednieuwe keuken bij online supermarkt Picnic, waar kratjes in hoog tempo over de lopende band razen. Hagelslag, boter en zuivel worden tot bij de orderpicker gebracht die amper meer hoeft te lopen. Picnic opende een nieuw distributiecentrum in Utrecht, wij gingen er langs.

Het bedrijfscijferseizoen draait doorrrrr. Met vandaag de beurt aan verffabrikant AkzoNobel en fitnessketen Basic-Fit. Beide bedrijven hebben volgens de marktvorsers een goed kwartaal achter de rug. 

De directie van NS krijgt vakbond FNV Spoor op visite. Reden voor het onderonsje is de treinstoring van 3 april. U weet wel: toen er helemaal nul komma nul NS-treinen meer reden. De vakbond is ontiegelijk ziedend over deze 'blamage'. Of het een gezellig gesprek zal worden, is dus zeer de vraag.

De laatste dag voor PvdA-Kamerleden om zich kandidaat te stellen om Lilianne Ploumen op te volgen. Henk Nijboer en Attje Kuiken hebben zich al gemeld. Morgen kiest de fractie wie de nieuwe fractievoorzitter wordt. 

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op 'Meer', selecteer 'Meldingen' en klik bij 'Economie' op 'Alle nieuwsalerts'.

© ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Dit stuk werd gisteren het meest gedeeld:
Er zijn nieuwe problemen aan het licht gekomen met beademingsapparatuur van Philips. Door het defect in de apparatuur zouden meerdere mensen zijn overleden, schrijft de Britse zorgwaakhond MHRA.

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen:
Een groep beleggers die miljoenen verloor als gevolg van een investering in kantoorpanden, heeft een rechtszaak tegen de beheerder van het fonds verloren. De beleggers geven echter niet op. "De zaak wordt doorgezet."

En dit heb je gisteravond misschien gemist:
Een maand geleden was er veel angst dat door de oorlog boeren in Oekraïne hun gewassen niet meer konden zaaien. In het zuiden en oosten is dat nog steeds zo, maar in het westen en noorden lukt het al wel weer om te zaaien. "Maar eerst moeten de mijnen er weg."

Dit zou wel eens langs kunnen komen bij de digitale koffieautomaat:

Fijne dag!

P.S. Elon Musk wil Twitter kopen voor 43 miljard dollar. Maar beleggers lijken er niets van te geloven. Wat zou Musk beter kunnen doen met dat geld? We zochten het uit.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.