EditieNL

Familieruzie door bruiloft: 'Ouders denken soms wie betaalt, bepaalt'

Door Editie NL··Aangepast:
© iStockFamilieruzie door bruiloft: 'Ouders denken soms wie betaalt, bepaalt'
RTL

Vijf dagen voor de bruiloft van Prins Harry en Meghan Markle zijn de familiebanden al behoorlijk op de proef gesteld door het ene na het andere schandaal. De Markles zijn hierin niet uniek. Huwelijken zijn regelmatig de bron van onherstelbare familieruzies.

Thomas Markle, de vader van Meghan, blijkt zich dik te hebben laten betalen is voor zogenaamde 'spontane kiekjes'. Het gaat om foto's waarop Meghans vader zittend in een internetcafé naar een foto van het paar te kijken. Hij zou hiervoor 100.000 pond hebben gekregen van een fotograaf van de roddelpers.

tekst gaat verder onder de foto

Spanningen in de familie 

De betaalde foto's die Thomas Markle liet maken, plaatsen zijn dochter Meghan in een lastig parket. Eerder deze week riep het Britse Koningshuis namelijk nog op om de familie van Meghan vooral met rust te laten.

De spanningen rond de Markles staan niet op zich. Bruiloften zijn volgens mediator Robbert Hogenelst veel vaker aanleiding tot problemen in de familie. "Dit soort events zijn emotioneel. Iedereen vindt er van alles van. Iedereen heeft ideeën, zeker als ouders (mee)betalen."

Wie betaalt, bepaalt

Dit kan volgens Hogenelst tot grote spanningen leiden. "Ouders denken soms wie betaalt, bepaalt. Ze willen dan dat je ome Jan uitnodigt en voor een bepaalde locatie kiest."  

Ook kan het geloof volgens Hogenelst een familie soms splijten. "Gelovige ouders willen dan dat hun kinderen in de kerk trouwen, terwijl de kinderen dat dan totaal niet zien zitten."

Schoonmoeder vindt jurk niet mooi

Ook Sarah Glasbergen van trouwplatform The Perfect Wedding merkt dat er in hun community veel gepraat wordt over familiestress rond de bruiloft. "Dat gaat dan over de schoonmoeder die de trouwjurk niet mooi vindt of de gastenlijst waar veel discussie over is."

Het niet uitnodigen van bepaalde familieleden kan sowieso voor problemen zorgen. "Ik zou dan aanraden: gooi het open, bespreek het met die familieleden. Als in de praktijk blijkt dat dit voor nog meer ruzie zorgt, kun je ervoor kiezen om ze toch wel uit te nodigen", adviseert Glasbergen.

"Maar mijn belangrijkste advies: zoek een beetje vrede tijdens je bruiloft." 

Bekijk hier de video:

 

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleBruiloft