EditieNL

'Sla mijn ruit niet in, de airco staat aan'

·Aangepast:
© Twitter.com/Boom_likean808'Sla mijn ruit niet in, de airco staat aan'
RTL

Met dit warme weer loopt de temperatuur in de auto al binnen een half uurtje op naar 45 graden. En dat is dodelijk voor honden. Regelmatig moet er een ruit worden ingeslagen om een dier te bevrijden. Het baasje van deze hond wilde dat voorkomen. 'Sla mijn ruit niet in, de airco staat aan'

Een man uit New York maakte een foto van het briefje op de auto en zette het op twitter. Op het briefje is te lezen: "Sla mijn ruit niet in, de airco staat aan en hij luistert naar de nieuwe 'Post Malone' CD.

Niks aan de hand met deze hond zou je denken. Toch raadt de Dierenbescherming het af om je hond, ook al staat de airco aan, in de auto achter te laten.

Binnen een half uur 45 graden

"Het blijft techniek" zegt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. "Je denkt misschien dat je hond veilig is en daarom neem je extra lang de tijd om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Maar als de airco uitvalt is je auto met dit weer binnen een half uur al 45 graden."

Miniatuurvoorbeeld
De temperatuur loopt snel op in een auto

Ze kunnen alleen maar hijgen

En dat kan al fataal zijn voor de hond. "Dieren kunnen de warmte niet wegzweten want ze hebben geen zweetklieren. Ze kunnen alleen maar hijgen om af te koelen."

Zie je zelf een hond opgesloten in een auto? Lees dan op de site van de Dierenbescherming wat je moet doen.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Lees meer over
DierenbeschermingHondHuisdierenNationaal hitteplanWeer