Wanted

Gezocht voor diefstal: lookalike van Ross uit Friends

Door EditieNL··Aangepast:
© Facebook Blackpool Police/ Getty ImagesGezocht voor diefstal: lookalike van Ross uit Friends
RTL

De politie van de Britse plaats Blackpool is op zoek naar een dief die blikjes meenam uit een restaurant. Het opsporingsbericht dat de politie deelde, krijgt over de hele wereld aandacht omdat de gezochte man als twee druppels water lijkt op David Schwimmer, beter bekend als Ross uit de serie Friends.

Geen ander Facebook-bericht van de Blackpool politie heeft ooit zoveel aandacht gekregen als dit opsporingsbericht, met een ietwat korrelige foto van een man die met blikjes de deur uitloopt en schuchter de camera inkijkt.

Het bericht staat nog geen dag online, maar is nu al bijna 67.000 keer gedeeld en heeft al 105.000 reacties opgeleverd. Iedereen herkent niemand minder dan Ross uit Friends op de foto.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'MY SAANNNDDDWWWIIICCCHHH!'

De politie liet snel weten dat de zaak grondig is onderzocht en dat de acteur een alibi heeft: "David Schwimmer was op het moment van de diefstal in de Verenigde Staten. Maar bedankt voor de snelle respons."

Maar dat was te laat voor een stroom aan hilarische opmerkingen. Zo haalt Callum de aflevering aan waarin Ross doordraait omdat zijn boterham uit de koelkast op het werk is gestolen. "I recognise this guy - he stole my sandwich last week! MY SANDWICH!! MY SAANNNDDDWWWIIICCCHHH!"

Wie is deze man?

Elaine zegt de man te herkennen: "It's a staff member. He was on a break." Hiermee verwijst ze naar de legendarische 'we were on a break'-uitspraak toen Ross en Rachel een punt zetten achter hun knipperlichtrelatie.

De politie weet inmiddels nog steeds niet wie de man is die de blikjes meenam. David Schwimmer heeft nog niet gereageerd op het opsporingsbericht.

Lees meer over
WinkeldiefstalNetflixseriePolitie