'It's nine o'clock on a Saturday'

Gezocht: mondharmonicaspelers voor record 'Piano Man' van Billy Joel

Door Editie NL··Aangepast:
© Getty ImagesGezocht: mondharmonicaspelers voor record 'Piano Man' van Billy Joel
RTL

Wie kent het bekende mondharmonicastukje van Piano Man niet? De tributeband The Billy Joel Experience is op zoek naar zoveel mogelijk mensen die het deuntje tegelijkertijd op de mondharmonica spelen. Het doel? Een plaatsje in het Guinness Book of Records.

De band geeft concerten met het volledige repertoire van Billy Joel. Alexander Broussard speelt de rol van Billy. "Ik zit achter de piano en zing. Onze groep is ontstaan vanuit de grote liefde voor zijn muziek", zegt Alexander tegen Editie NL.

De leadzanger merkt dat heel veel mensen Piano Man wel kennen, maar dat ze niet weten dat Billy Joel nog veel meer nummers heeft gemaakt. "Als je het laat horen dan zeggen ze vaak: 'oh, ik wist helemaal niet dat dat ook van hem was.'"

'Twee is genoeg'

Met de recordpoging wil de band proberen om meer nummers van de zanger onder de aandacht te brengen zoals Uptown Girl en We Didn't Start The Fire. "We doen dat weliswaar met het bekendste liedje, maar we denken dat mensen op deze manier ook naar andere nummers van hem gaan luisteren.

Alexander hoopt dat zo'n honderd mensen meedoen. "Maar twee is ook genoeg om het record te breken, want wij doen de eerste poging", lacht hij. "Je hoeft er ook niet goed in te zijn, van tevoren geven we een workshop." De recordpoging wordt op 12 juni gehouden. Iedereen die mee wil doen kan zich tot een dag van tevoren online aanmelden.

Lees meer over
Guinness book of World Records