'Vermist'

Oude man ontsnapt uit ziekenhuis om angst voor naalden

Door Editie NL··Aangepast:
© Facebook | Politie Amsterdam Overtoomse SluisOude man ontsnapt uit ziekenhuis om angst voor naalden
RTL

Maandagavond werd een oudere man uit Amsterdam opgenomen in het ziekenhuis, maar dinsdagochtend was hij nergens te bekennen. De politie heeft uren naar hem gezocht. 'Soms heb je dat onderbuik gevoel dat je iets niet los kan laten.'

"De man besloot in alle wijsheid om zich zelf te ontslaan uit het ziekenhuis. Infuus eruit gehaald, kleding aangedaan en adieu", schrijven de agenten op Facebook. Het ziekenhuis had de man als vermist opgegeven en dus startte de politie een zoektocht.

Ze zochten de man in zijn huis, bij de dokter, in het zorgcentrum en parken en zelfs zijn looproute werd afgespeurd. Allemaal tevergeefs. Omdat de man mogelijk verward was en hulp nodig had, zijn de agenten toch weer terug naar de woning gegaan en hebben ze de deur ingetrapt. "Daar troffen wij gelukkig de man aan."

'Een goed 'mannelijk' gesprek'

Al snel werd duidelijk waarom de man het op een rennen had gezet: hij is bang voor naalden en ging daarom liever naar huis ging. "Na een goed 'mannelijk' gesprek hebben we de man toch overtuigd om samen met ons terug naar het ziekenhuis te gaan."

Met kleine ondersteuning tijdens het lopen is de man alsnog opgenomen in het ziekenhuis. "Eind goed al goed!"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Nationale PolitieEditie NL Link in bioAmsterdam