Ta-ta-ta-ta-ta-ta-ta-tadaaaa

Carnaval Festival in Efteling weer open, neusringen en kroeshaar weg

Door EditieNL··Aangepast:
© EftelingCarnaval Festival in Efteling weer open, neusringen en kroeshaar weg
RTL

Carnaval Festival in de Efteling is na een maandenlange renovatie weer geopend. Het attractiepark pakte met een operatie van 3 miljoen euro onder meer de techniek aan en gaf een aantal poppen een nieuw uiterlijk.

De 35 jaar oude attractie sloot in januari voor de grote opknapbeurt. De Efteling meldde daarbij dat er ook naar het 'huidige tijdsbeeld' gekeken zou worden.

Carnaval Festival Efteling aangepakt, geen kroeshaar en neusringen meer
Lees ook

Carnaval Festival Efteling aangepakt, geen kroeshaar en neusringen meer

Een aantal poppen in de Afrika- en Azië-scènes kreeg een heel nieuw uiterlijk. Zo hebben de Chinese poppen geen grote tanden meer en zijn de poppen met neusringen en kroeshaar helemaal verdwenen. In dat gedeelte zijn nu poppen met instrumenten, schilden en traditionele kledingdracht te zien.

De vernieuwde Afrika-scène© Efteling
De vernieuwde Afrika-scène

Kritiek op oude scènes

Er was, vooral van buitenlandse bezoekers, veel kritiek op de oude scènes. Die zouden een racistisch en kwetsend karakter hebben. De Efteling liet echter eerder weten dat de aanpassingen geen reactie daarop zijn, maar in eigen initiatief gebeurden.

"Nu sluiten alle scènes goed aan bij het oorspronkelijke thema: feestvieren door verschillende culturen over de hele wereld."

Zo zagen de Chinese poppen er eerst uit© Efteling
Zo zagen de Chinese poppen er eerst uit

454 ledlampen

Naast deze aanpassingen kregen honderd andere poppen een nieuwe laag verf. Ook nam de Efteling de techniek grondig onder handen. De bestaande verlichting is vervangen door 454 ledlampen. De renovatie van de 118 gondels is nog niet afgerond, die worden namelijk gefaseerd opgeknapt.

Tot slot is er een nieuw fotopunt. Dat is nu te vinden in de souvenirwinkel Confetti, die naast Carnaval Festival zit.

Bekijk hier hoe een ritje in de attractie er nu uitziet

Bekijk hier de oude situatie

Lees meer over
EftelingKaatsheuvel