Verwaarloosde Perzische kat

Baasje dumpt kat bij het grofvuil: 'De hele onderkant zag zwart van de ontlasting'

Door Editie NL··Aangepast:
© Dierenambulance AmsterdamBaasje dumpt kat bij het grofvuil: 'De hele onderkant zag zwart van de ontlasting'
RTL

Dierenambulance Amsterdam heeft zondagavond het leven van een gedumpt huisdier gered. De Perzische kat was compleet verwaarloosd en zag zwart van de ontlasting en viezigheid.

De Dierenambulance kreeg zondagavond een telefoontje uit Amsterdam-Zuidoost. Iemand had daar een kat in een kistje bij het grofvuil aangetroffen.

Zwart van ontlasting

De stank die om hem heen hing, was enorm. "Waar dit een prachtige witte Pers hoort te zijn, zag de hele onderkant zwart van de ontlasting en het vuil", schrijft de Dierenambulance op Facebook.

"De hele vacht zat onder de klitten en het vuil was niet uit de ogen te boenen. Mager, hongerig en angstig." Het geslacht was door zijn vieze vacht niet goed zichtbaar.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Kist opengeknipt

Het beestje, dat niet was gechipt, was doodsbang en wilde z'n kistje niet uitkomen. Medewerkers van de Dierenambulance hebben het "met dichtgeknepen neus" moeten open knippen. "Eenmaal uit het kistje kregen we een kopje."

Medische check

De Dierenambulance kon door de stank, vuil en klitten niet goed beoordelen hoe het was gesteld met de gezondheid van het beestje. Na een medische check bij het Hugo Dierenziekenhuis Zwanenburg bleek gelukkig dat hij op het eerste gezicht in orde was.

Verwaarloosde kitten zat anderhalve week aan touw op balkon
Lees ook

Verwaarloosde kitten zat anderhalve week aan touw op balkon

Dierenopvang

De Dierenambulance heeft het arme beestje gisterochtend naar de Dierenopvang Amsterdam gebracht. "Die kanjers gaan het verder oppakken. Wij kunnen dus niets zeggen over adoptie."

Lees meer over
HuisdierenKatDierenwelzijnDierenmishandelingAmsterdam